Huawei: 2021 este anul potrivit pentru a debloca potențialul comerțului digital

Date:

Huawei a publicat un White Paper despre inovațiile în comerțul digital, explorând oportunitățile economice oferite de tehnologie în vremea pandemiei. Materialul analizează, de asemenea, importanța reducerii decalajului digital pentru a distribui mai bine beneficiul globalizat, potențialul impuls pe care comerțul digital îl poate aduce economiei mondiale și rolul Huawei în accelerarea erei digitale prin colaborare și tehnologie.

În era comerțului digital, datele vor avea o importanță din ce în ce mai mare în fluxurile internaționale de bunuri, servicii, tehnologie, capital și aptitudini. Platformele digitale vor deveni baza standard pentru ecosistemele care colectează resurse, promovează colaborarea, îmbunătățesc eficiența și construiesc lanțuri de valoare globale care se vor extinde de la lumea fizică la lumea digitală.

Potrivit documentului, cinci servicii digitale ar putea avea un impact semnificativ asupra dezvoltării comerțului digital.

  1. Serviciile de stocare și computing în cloud vor sprijini furnizarea de servicii pe teren și vor accelera migrația în cloud. Acest lucru va conduce la formarea unui ecosistem de „economie cloud” și la creșterea noilor modele de afaceri, cum ar fi crowdsourcing, crowd finance, outsourcing în cloud și subcontractarea platformelor.
  2. Platformele digitale vor fi un sprijin important pentru funcționarea eficientă și ordonată a economiei digitale și a comerțului digital.Astfel de platforme oferă un mecanism de interacțiune online între părțile interesate, indiferent de locația lor fizică și susțin conexiunea transfrontalieră a ofertei și cererii de date, bunuri și servicii, precum și colaborarea internațională în cercetare și dezvoltare, proiectare și producție.
  3. Funcțiile AI vor accelera dezvoltarea serviciilor digitale și le vor îmbunătăți inteligența, automatizarea și complexitatea.
  4. Serviciile de rețea 5G vor crea oportunități pentru noi aplicații și modele de afaceri. Acestea vor facilita dezvoltarea specializării inteligente și o participare mai incluzivă în lanțurile globale de aprovizionare ale noii industrii de servicii digitale.
  5. În cele din urmă, serviciile de încredere digitală optimizate, cum ar fi cele de verificare, identitate și blockchain, vor crea un mediu de afaceri internațional sigur și de încredere, pentru a facilita comerțul cu date, produse și oferte digitale.

Cele cinci servicii digitalizează serviciile tradiționale în timpul pandemiei COVID-19, cu rezultate promițătoare în creșterea presiunii economice generate de regulile de distanțare socială. Conform studiului UNCTAD (2019), digitalizarea face parte din mai mult de 15% din PIB-ul global, iar această cifră crește semnificativ de la an la an[1].  Multe alte statistici arată, de asemenea, creșterea remarcabilă pe care digitalizarea o va aduce economiei mondiale.

Deși globalizarea a crescut fără îndoială prosperitatea generală, provocarea inegalității în distribuirea beneficiilor sale și decalajul crescut dintre bogați și săraci nu pot fi rezolvate unilateral prin restricții, protecționism, atacuri vizate asupra companiilor private sau prin decuplare forțată. În furtuna acestei pandemii, nicio națiune sau companie nu poate sta singură. Trebuie să lucrăm împreună pentru a găsi modalități și mijloace de a păși cu încredere în viitorul digital.

Potrivit lui Craig Burchell, Senior Vice President Global Trade Affairs, Huawei, „guvernele care pun digitalizarea în centrul politicilor economice și comerciale vor avea un avantaj competitiv față de cele care nu procedează în acest fel. Deblocarea potențialului comerțului digital este esențială pentru sănătatea, prosperitatea și stabilitatea mondială viitoare. ” Promovarea accesului la tehnologie pentru toată lumea înseamnă închiderea decalajului digital care afectează jumătate din omenire. Acest lucru va accelera comerțul digital și va sprijini o mai bună distribuție a beneficiilor globalizării. În această privință, Huawei consideră că politica comercială poate contribui puternic la creștere și crearea de oportunități economice. În timpul pandemiei, tehnologiile digitale s-au dovedit a fi de succes, dar recuperarea economiei cere ca factorii de decizie să realizeze mai mult și mai rapid decât în trecut.

Deoarece redresarea economică post-COVID 19, criza climatică și inegalitatea economică sunt aspect care necesită rezolvare urgentă, acesta este anul pentru deblocarea potențialului comerțului digital. Colaborarea globală și accesul la tehnologie vor ajuta țările din întreaga lume să se mute într-o lume stabilă, prosperă, conectată și inteligentă.


[1] UNCTAD (2019), Digital Economy Report 2019, at https://unctad.org/en/PublicationsLibrary/der2019_en.pdf.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...