Felul în care administrația publică locală poate să susțină economia locală este demonstrat prin crearea de către Primăria Sectorului 4 a unui hub global pentru întreaga comunitate. Consiliul Locali al Sectorului 4 a adoptat o hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru amenajarea unei construcții modulare cu funcțiunea de hub tehnologic. Va fi dezvoltat în campusul educational al liceului Traian Vuia din Șoseaua Vitan-Bârzești nr.11. Vor fi create locuri de muncă în domeniul tehnologiei, „administrația locală va încuraja investițiile firmelor străine de tehnologie, pentru a susține businessurile locale și va asigura plus valoare activităților educaționale”.

Ca rezultat al implementării etapizate a unor proiecte, Primăria Sectorului 4 estimează că „se vor putea desfășura activități de cercetare-dezvoltare, furnizare de consultanță tehnică/tehnologică, transfer tehnologic, activități de micro-producție, furnizare de servicii, precum și programe educaționale”.

Daniel Băluță, primarul sectorului 4: „Stă în puterea comunității noastre să se dezvolte așa cum trebuie! Este responsabilitatea noastră să formăm specialiștii de mâine, experți competitivi la nivel european. Acest lucru nu va însemna doar locuri de muncă bine plătite, ci o viață mai bună pentru noi toți, cei ce muncim, iubim și trăim în sectorul 4”.

DISTRIBUIȚI