În competiția pentru delocalizarea industriei financiare londoneze de după Brexit a intrat și ECE

Date:

Statele din Europa Centrală și de Est (ECE) speră să atragă cât mai multe locuri de muncă după ce efectele Brexitului își vor face simțite efectele pe piața muncii din Marea Britanie, se arată într-un comentariu al Bloomberg.

Marile companii de servicii financiare din Marea Britanie, îngrijorate că ar putea pierde accesul la piața unică europeană după finalizarea Brexit-ului, au în vedere mutarea unor operațiuni și angajați în alte centre financiare din Europa, precum Frankfurt, Paris, Berlin, Amsterdam și Luxemburg.

În acest timp, Polonia, Ungaria și Cehia concurează și ele pentru obținerea locurilor de muncă mai ales din zona managementului mediu a industriei financiare și a serviciilor tehnice, unde salariile nu sunt foarte mari, dar sunt mult mai multe locuri vacante.

Companii de renume, printre care Goldman Sachs Group, filiala din Polonia sau cea a Pfizer din Cehia, vor concura la majorarea numărului de angajați în regiune. Până în anul 2025, aproximativ un milion de persoane s-ar putea adăuga angajaților din sectorul financiar, juridic, de cercetare, design sau alte domenii din ECE, potrivit datelor eliberate de Association of Business Service Leaders (ABSL) din Polonia.

„Vorbim cu bănci, companii de asigurări și fonduri de investiții care vor să își mute peste hotare operațiunile de middle office. Principalul factor care stă la baza deciziei lor este Brexitul”, a declarat Pawel Panczyj, consultant HR pentru Bloomberg.

Strategia de atragere a locurilor de muncă care se vor desființa în Londra este condusă de Polona, care are deja 936 de centre de profil, cu 212.000 de angajați, și ar urma să ajungă la 300.000 de angajați până în 2020, susține ABSL.

Polonia este deja o destinație importantă pentru bănci, evaluările privind locurile de muncă din domeniul financiar transferate aici din țările occidentale variind între 35.000 și 45.000 în ultimii ani. Băncile din Elveția, precum Credit Suisse și UBS sunt unele dintre firmele care au în Polonia servicii externalizate importante în domeniul IT și administrativ.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...