Regia Națională a Pădurilor – Romsilva anunță că pune la dispoziție până la finalul anului peste un milion de metri cubi de lemn pentru foc, pe lângă cei 748.422 metri cubi livrați până în prezent, în cursul acestui an.

Făcând recomandarea către populație de aprovizionare din timp cu lemnele pentru sezonului rece, Romsilva precizează că în acest moment, în depozitele proprii „există un disponibil de 247.791 metri cubi lemn pentru foc, iar până la finalul anului, în urma lucrărilor silvice, vor mai fi oferiți populației alți circa 800.000 metri cubi. Prețul mediu de vânzare a lemnului pentru foc este de 175 lei pe metrul cub, fără taxa pe valoare adăugată, și diferă în funcție de specie, sortiment și condițiile de livrare. Costul transportului nu este inclus în acest preț, dar numeroase ocoale silvice din cadrul Romsilva oferă, contra cost, și serviciul de transport al lemnului pentru foc. Volumul disponibil și prețurile de vânzare a lemnului pentru foc sunt afișate la sediile ocoalelor silvice din cadrul Romsilva și centralizat, în format electronic, pe pagina de internet www.rosilva.ro, în secțiunea Lemn pentru foc – de vânzare, informațiile fiind actualizate periodic”.

În context, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva reamintește că „administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național”.

Foto: Romsilva

DISTRIBUIȚI