Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au anunţat marţi că au verificat, în perioada 1-14 octombrie, 126 de firme din zonele Bucureşti și Ilfov, aplicând sancţiuni în valoare de 2,12 milioane lei.

Centrele comerciale care au fost expuse controalelor sunt Expo Market Doraly, Dragonul Roşu, Smart Expo Flora, Su Market şi zona de depozite Moara Domnească.

”În urma acţiunilor de monitorizare şi control desfăşurate, inspectorii antifraudă au identificat contravenţii pentru sancţionarea cărora au dispus amenzi şi confiscări în valoare totală de 2,116 milioane lei lei, astfel: două avertismente şi 179 de amenzi în cuantum total de 1,883 milioane lei, confiscarea a 133.063 lei în numerar şi bunuri în valoare de 100.537 lei”, potrivit comunicatului ANAF.

De asemenea, sancțiunile au fost aplicate pentru desfășurarea nelegală a comerţului cu ridicata şi amănuntul, dar și pentru alte nereguli constatate de inspectorii ANAF.

Reprezentanții Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au anunţat că vor intensifica verificări la nivel naţional în depozitele cu ridicata care reprezintă un risc fiscal major.