Intesa Sanpaolo prima bancă italiană recunoscută drept Cea mai bună Bancă din Europa de Vest

Intesa Sanpaolo a fost desemnată „Banca Anului în Europa de Vest” și „Banca Anului în Italia” de către The Banker, publicația de specialitate a Financial Times Group. Distincțiile acordate marchează o premieră, fiind prima dată când o bancă italiană este recunoscută ca cea mai bună bancă din Europa de Vest.

În selecția sa, juriul internațional al The Banker a luat în considerare performanța financiară solidă a Intesa Sanpaolo și fuziunea cu UBI Banca, care a întărit poziția grupului bancar italian și a creat un competitor capabil să se impună cu succes la nivel european. În același timp, juriul a acordat o importanță deosebită rolului vital pe care l-a jucat Intesa Sanpaolo în susținerea economiei și a societății italiene de-a lungul pandemiei COVID-19.

Marco Elio Rottigni (foto), Șeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaționale, din cadrul Grupului Intesa Sanpaolo, a declarat: „Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai performante grupuri bancare din Europa și se remarcă prin rezultatele financiare excepționale. După fuziunea cu UBI, grupul se poziționează în topul băncilor din Zona Euro, după capitalizarea de piață. Totodată, se află printre cele mai bune bănci europene, conform mai multor indicatori financiari și de performanță. Distincția «Banca Anului în Europa de Vest», acordată de The Banker, reflectă nu doar aceste aspecte importante, ci și faptul că achiziția UBI a pus bazele unor modalități inovatoare de fuziune bancară, apreciate și aprobate de autoritățile de reglementare. Ca parte dintr-un grup bancar prestigios și solid, filialele noastre internaționale contribuie semnificativ la succesul grupului, deoarece beneficiază pe deplin pe piețele lor interne de oportunități comune, sinergii și bune practici. Pandemia de coronavirus a reiterat importanța acestor principii și, împreună cu subsidiarele din întreaga lume, am lansat inițiative concrete de sprijin a economiilor locale, a clienților și angajaților noștri, generând valoare pentru comunitățile în care ne desfășurăm activitatea”.

***

Grupul Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai solide și profitabile grupuri bancare din Europa, care ofera un mix complex de servicii financiare – wealth management, consumer banking, corporate banking, investment banking, asset management și asigurări.

Ca lider în Italia, grupul oferă servicii către 14,6 milioane de clienți, printr-o rețea de canele digitale și tradiționale. Subsidiarele internaționale ale Grupului furnizează servicii către 7,2 milioane de clienți din Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Intesa Sanpaolo este una dintre cele mai sustenabile bănci din lume și crede că profitabilitatea trebuie privită în corelație directă cu binele și sănătatea societății și economiei per ansamblu.

Ca parte a angajamentului său față de o creștere sustenabilă, Intesa Sanpaolo a creat o fond de finanțare de 5 miliarde de euro, dedicat economiei circulare. Proiectul Grupului pentru incluziune economică și reducerea sărăciei globale include un Fond pentru Impact ce oferă împrumuturi de 1,2 miliarde euro acelor categorii sociale pentru care accesul la credite este dificil.

Intesa Sanpaolo se implică intens în inițiative culturale, pe care le promovează atât prin resurse proprii, cât și împreună cu parteneri din Italia și din străinătate. Printre aceste inițiative se numără expoziții permanente sau temporare ale vastului patrimoniu artistic al Gallerie d’Italia, în muzeele grupului din Milano, Napoli, Vicenza și, în curând, Torino.

DISTRIBUIȚI