Daimler a inaugurat două hale de producție la Sebeș, în judeţul Alba, cu o suprafață de aproximativ 54.000 mp (foto). Aici, Star Assembly, Subsidiara Daimler în România, a început fabricarea cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte 8G-DCT. Importanţa investiţiei este reliefată de Frank Deiss, director de producție la Powertrain Mercedes-Benz Cars: „Extinderea producției de cutii de viteze la Sebeș subliniază importanța, flexibilitatea

și performanța ridicată a centrelor de producție din România în cadrul rețelei globale powertrain Mercedes-Benz Cars. Unitatea din Sebeș joacă un rol cheie în strategia de furnizare a transmisiilor de ultimă generație către fabricile de autoturisme Mercedes-Benz din toată lumea, într-un mod flexibil și eficient”.

În contextul inaugural, Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, a subliniat: „Suntem astăzi martori la încă un rezultat pozitiv al parteneriatului de lungă durată dintre Daimler și România, ca locație de producție. Salutăm decizia companiei, unul dintre

cei mai mari jucători din lume ai industriei mobilității, de a implementa un nou proiect semnificativ în România. Profit de această ocazie pentru a exprima, din nou, sprijinul deplin al Guvernului față de toate proiectele de investiție demarate în România”.

Caracteristici care accentuează importanţa noii investiţii sunt evidenţiate de Klaus Eichhorn, directorul general al Star Transmission și Star Assembly: “Suntem prima și singura locație din rețeaua de producție powertrain Mercedes-Benz Cars care produce noua transmisie în opt trepte cu dublu ambreiaj. Pentru această responsabilitate, ne-am pregătit intens și am făcut toate demersurile necesare pentru a livra cutii de viteze Mercedes-Benz de cea mai înaltă calitate. Angajamentul și investițiile grupului Daimler în ceea ce privește dezvoltarea locațiilor din România, de la Sebeș și Cugir, reprezintă o puternică declarație de încredere în echipa noastră extrem de bine pregătită și devotată, precum și o recunoaștere a muncii remarcabile”.

DISTRIBUIȚI