Asociaţia „Dăruiește Viață” a anunţat că refacere total, integral, spitalul Marie Curie din București, la standarde clare de secol 21, adecvat abrodărilor multidisciplinare, pe bază de digitalizare, cu birocraţie diminuată şi implicit cu timpi scurtaţi şi eficienţă în intervenţii. Concomitent, avansează lucrările la primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România (foto „Dăruieşte viaţă”). Carmen Uscatu, președintele asociației şi Oana Gheorghiu, vicepreședintele asociației, au accentuat că este vorba despre investiţii private, susţinute de donatori, sponsori, părinți, copii, medici, cu toţii socotiţi a fi 260.000 de donatori persoane fizice și peste 1.700 de companii, reuniţi de inițiativa #NoiFacemUnSpital.

Iniţiativa şi apelul de susținere către cetățeni și companii rămân deschise pe platforma de fundraising www.bursadefericire.ro sau prin sms 8864 cu cuvântul „SPITAL”. Companiile pot redirecționa 20% din impozitul pe profit / venit până la finalul anului în curs, cu sublinierea iniţiatorilor că „orice sumă, oricât de mică ajută!”

Drept argumente ale stringenţei investiţiei în asemenea unităţi de sănătate, precum şi ale eficienţei lucrărilor desfăşurate până în prezent, Oana Gheorghiu semnalează: „Acum am finalizat deja structura primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică și am început etapa de instalații, compartimentare și design exterior și interior. În 2020 vor fi funcționale. Dar la Spitalul Marie Curie nu se tratează doar cazurile oncologice și cazurile chirurgicale. De aceea am început să lucrăm la un master plan pentru a asigura aceleași standarde de tratament pentru toate secțiile spitalului pentru proiectul extins. Îi invităm pe toți cei care doresc să pună o cărămidă, să rămână alături de noi sau să ni se alăture, pentru că, uniți, facem lucruri mari și în România.”

DISTRIBUIȚI