Jocurile francofoniei 2022, România pe piața schimburilor artistice

Date:

În vederea participării României la a IX-a ediție a Jocurilor Francofoniei, organizată în perioada 19-28 august 2022, la Kinshasa, Republica Democratică Congo, de Organizația Internațională a Francofoniei (OIF), Ministerul Culturii anunță prelungirea termenului limită al înscrierilor pentru apelul de selecție în vederea constituirii delegației de artiști. Noua dată limită pentru depunerea înscrierilor este 15 septembrie 2021.

Jocurile Francofoniei reprezintă „o competiție culturală și sportivă de anvergură, care se adresează artiștilor români cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani din următoarele discipline culturale: artă stradală (hip-hop, jonglerie, marionete gigant), arte vizuale (pictură, sculptură/instalație, fotografie), creație și interpretare muzicală, povești și povestitori, dans, literatură și creație digitală.

Competiția încurajează apariția tinerelor talente artistice francofone pe scena artistică internațională, prin evidențierea și punerea lor în valoare. De asemenea, Jocurile promovează originalitatea culturilor francofone în toată diversitatea lor și susțin dezvoltarea schimburilor artistice între țările francofone”.

Candidaturile se transmit doar online, prin www.wetransfer.com, la adresa de email [email protected], într-un singur email cu titlul „Jocurile Francofoniei 2022”, până la data de 15 septembrie.

Mai multe detalii privind înscrierea și documentele necesare acesteia: http://www.cultura.ro/jocurile-francofoniei 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...