Oferta de cercetare a institutelor de cercetare și unităților de învățământ din regiunea București-Ilfov este prezentată de Asociația Măgurele Science Park (MSP) în noua sa publicație, „platformă de informare care poate fi utilizată atât de reprezentanții mediului de afaceri, cât și de specialiștii din administrația publică”.

Revista MSP prezintă oferta de cercetare a institutelor: INOE-MARS, Centrul Măgurele pentru Studii de Atmosferă și Radiație, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI Rm. Vâlcea, Institutul de Mecanica Solidelor al Academiei Române, Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiație (INFLPR), Universitatea Politehnica din București (Facultatea de Transporturi), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA București, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică si Tehnica Măsurării (INCDMTM).

De asemenea, revista MSP include analize și articole privind firmele românești implicate în ecosistemul Măgurele Science Park, cu realizările lor în inovare, în aplicarea de soluții educaționale create de antreprenori români. Este reliefat potențialul de creștere al județului Ilfov în următorii ani, „în contextul în care generează 8% din veniturile totale la nivel național din industria activităţilor de servicii în tehnologia informaţiei (IT), potrivit unei analize realizată de Asociația Măgurele Science Park. Această evoluție plasează județul în top 3 regiuni la nivel național, după București (46%) și Cluj (21% din venituri)”.

Mădălin Ioniță, director executiv al Asociației Măgurele Science Park, subliniază: „Prin lansarea primului număr al revistei Asociatiei, dorim să aducem valoare printr-o nouă inițiativă de promovare a ofertei cercetării din regiunea București-Ilfov. Și ne propunem să menținem acest instrument, revista MSP, ca principal motor de promovare la nivel național și internațional. Vom fi obiectivi, îi vom include pe toți specialiștii interesați și vrem să captăm interesul publicului”.

Asociația Măgurele Science Park – fondatori, Consiliul Județean Ilfov, Primăria Măgurele și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, în asociere cu Universitatea Politehnica din București și Universitatea din București – își reafirmă obiectivul „de conectare a ofertei serviciilor de cercetare cu nevoia de dezvoltare tehnologică a mediului privat, în scopul valorificării expertizei și a infrastructurilor existente pentru obținerea de produse, procese, tehnologii și servicii inovative pentru comunitate”.

DISTRIBUIȚI