Compania de stat Metrorex, care administrează reţeaua de metrou din Bucureşti, urmează să introducă noi cartele pentru o singură călătorie, pentru grupuri, dar şi un abonament anual în valoare de 720 de lei, potrivit datelor eliberate de reprezentanții companiei.

Acest proiect menţine tarifele actuale pentru cartelele de două călătorii (5 lei), 20 de lei pentru cartela cu 10 călătorii, 70 lei pentru abonamentul lunar, 25 lei pentru abonament săptămânal şi 8 lei pentru abonamentul de o zi.

De asemenea, pe lângă aceste prețuri știute de persoanele care folosesc zilnic metroul, vor fi introduse cinci noi tipuri de cartele de călătorie: cartela cu o călătorie, la un preţ de 2,5 lei, abonamentul anual (720 lei), cartela pentru grup de trei persoane (5 lei), cartela pentru grup de patru persoane (6,5 lei) şi cartela pentru grup de cinci persoane (8 lei).

Tratativele privind introducerea acestora vor continua până pe 19 august, iar aprobarea proiectului urmează să fie publicat în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare în termen de cinci zile de la data publicării.