Ministrul Mediului la Iași: „vom sprijini Exonia pentru a deveni unul dintre liderii europeni în fabricarea de sacoșe biodegradabile din hârtie”

Date:

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel ALEXE, a precizat în cadrul vizitei sale oficiale, la fabrica de ambalaje EXONIA din Iași, că acestă investiție majoră este un exemplu de succes al colaborării mediului de afaceri cu organismele guvernamentale și europene și are potențialul să devină unul dintre jucătorii cheie care să își aducă aportul decisiv în lupta cu ambalajele dăunătoare mediului.

”Este o onoare pentru mine să mă aflu aici, alături de un investitor român cu multă experiență antreprenorială, pentru a evidenţia succesul unei companii românești remarcabile şi impactul acesteia în contextul luptei care se dă atât la nivel european cât și național cu materialele cu potențial de contaminare a mediului. Evoluția constantă a companiei Exonia în ultimii 15 ani, dar mai ales direcția din ultimii trei ani, o face să fie un exemplu pentru alți antreprenori români. Exonia a investit recent peste 3,5 milioane de euro în retehnologizarea vechii fabricii de ambalaje plastice cu echipamente performante care o transformă în cea mai modernă capacitate de producție la nivel european pentru fabricarea de sacoșe de hârtie prietenoase cu mediul. Astăzi, această fabrică asigură locuri de muncă bine plătite și condiții de lucru excelente pentru tehnicieni extraordinari, care trebuie să fie foarte mândri de rezultatul muncii lor”, a precizat ministrul Alexe în discursul susținut astăzi la fabrica Exonia de la Iași, unde a fost însoțit de o delegație guvernamentală.

Tiberiu STOIAN, fondatorul şi directorul general al companiei Exonia: “Aş dori să încep prin a-i mulţumi domnului ministru pentru vizita şi prezenţa domniei sale în Fabrica Exonia de la Iași. Suntem foarte mândri de echipa noastră şi de evoluția înregistrată de fabrica noastră în special în ultimele luni dificile ale acestui an. Suntem bucuroşi să anunțăm încă o rundă de angajări în vederea extinderii programului de lucru la trei schimburi ca urmare a semnării contractelor de furnizare cu trei mari conturi europene, printre care și compania Coca Cola. Am avut oportunitatea ca pe parcursul vizitei să am o discuţie cu domnul ministru, care a fost extrem de productivă, ocazie cu care am reafirmat faptul că suntem mulţumiţi de sprijinul pe care l-am primit din partea Guvernului României şi autorităţilor locale pentru punerea în funcțiune a fabricii în perioada stării de urgență. Sunt încântat și de prognoza domnului Alexa cu privire la alocarea de fonduri pe care Guvernul o pregătește pentru stimularea investițiilor în demeniul reciclării dar și a celor pentru dezvoltarea capacităților de producție a ambalajelor biodegradabile. Sper ca absolut toți membrii executivului de la București să reușească să conlucreze pentru punerea în aplicare a acestui tip de măsuri benefice pentru economie așa cum sper ca toți să își aplece mai des urechea la nevoile mediului de afaceri, indiferent de orientările politice pe care le au. Eu sunt exclusiv om de afaceri, fără nici un fel de apartenență politică, dar am înțeles de mult că mediul de afaceri nu se poate dezvolta fără susținere guvernamentală, sau se poate dezvolta extrem de greoi și necompetitiv. Încă o dată, vă mulţumesc”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...