„Perna cu tihnă”, sprijin social pentru bunici

Date:

UniCredit Bank și Kaufland România susțin campania „Perna cu tihnă” – un  pachet plin cu bunătăți care încap într-o față de pernă, pe care o derulează Asociația „Zi de Bine” în cadrul programului prin care persoane fizice, companii, instituții etc. sunt invitate să-și doneze propria aniversare cauzei sociale promovate de asociație în luna respectivă. În decembrie, cauza este reprezentată de ofeirea cu sprijinul sponsorilor a 700 de pachete pentru 700 de bunici din județele Bacău și Brașov. Suma necesară este de 75.000 de euro.

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine, subliniază: Anul ăsta ne-am văzut tot mai rar părinții și ne-a fost cumplit de dor. Și mai rar ne-am văzut bunicii (cei care-i mai au!) și, paradoxal, nu i-am strâns în brațe ca să nu le facem rău. Mulți bătrâni au fost în 2020 mai singuri ca oricând. La ei ne e gândul în decembrie. La cei care nu mai au pe nimeni sau pentru care sărbătorile nu vor fi prilej de bucurie ci doar un dor nesfârșit de ai lor, cei de departe, care nu vor reuși, să-i viziteze. Lor le trimitem Perna cu tihnă, să simtă că cineva se gândește la ei și le e alături”.

Anca Ungureanu, director Identitate și Comunicare UniCredit Bank: „Situația dificilă de anul acesta ne-a afectat, dincolo de consecințele ei economice, în cele mai profunde moduri, la nivel personal, pe fiecare dintre noi. Facem tot ce ne stă în putere pentru a ne susține comunitățile și a răspunde nevoilor lor. A fi alături de vârstnicii noștri, care sunt printre cei mai afectați, și mai ales de cei care nu își mai au familiile aproape, este un gest pe care îl facem cu mare bucurie și cu speranța de a le face sărbătorile mai frumoase. Ne dorim să fim parte din soluția concretă la problemele actuale – dintr-o soluție care să ne ajute să depășim cu bine provocările pe care le avem cu toții în această perioadă”.

Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România: „Ne-am alăturat proiectului „Perna cu tihnă” fără să stăm pe gânduri, înțelegând cât de mare este nevoia pentru sprijin. Cu fiecare pachet oferit, ne exprimăm recunoștința față de bunicii țării, atât de încercați în acest an. Noi, la Kaufland România, avem un motto: Fii mai bun, nu doar de Crăciun! Prin fiecare acțiune în care ne implicăm, zi de zi, ducem mai departe acest mesaj și un strop de bucurie în suflete”.

Cu ajutorul oferit de Kaufland România, valoarea inițială a pachetului a crescut de la 500 lei la 600 lei.

Cumpărăturile și distribuția sunt făcute de voluntari ai Fundației de Sprijin Comunitar Bacău (FSC) și ai Asociației BertaLand din Brașov.

Fundația de Sprijin Comunitar Bacău (FSC) este caracterizată ca „unul dintre cele mai mari ONG-uri din România, ce își desfășoară activitatea într-o zonă cu mari probleme sociale, regiunea estică a Județului Bacău. De-a lungul timpului, cu ajutorul oamenilor de bine, FSC a putut să se implice și să contribuie la îmbunătățirea vieții a peste 25.000 de copii și bătrâni din Bacău, aflați în nevoie și marginalizați social”.

Asociația BertaLand „dezvoltă programe sociale care ajută la integrarea socială și îmbunătățirea calității vieții pentru copii din familii cu situații financiare precare, pentru seniori care au nevoie de ajutor și de un adăpost, dar și pentru animale abandonate sau abuzate, prin asigurarea terapiilor conexe între cele trei categorii vizate. Obiectivul asociației pe termen lung este Centrul BertaLand, o soluție de găzduire temporară sau definitivă a celor care au nevoie de un cămin și/sau de supraveghere – bătrâni abandonați în spitale sau care trăiesc singuri, bolnavi și izolați;  copii din centre de plasament care nu se pot integra în afara sistemului”.

Sărbătoriții lunii decembrie își pot dona ziua de naștere pentru susținerea cât mai multor bunici la https://ziuata.galantom.ro/mystory/fundraising_pages/create?id_project=1049.

Asociația Zi de Bine reamintește că scopul ei „este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local. Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor. Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro”.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

TikTok actualizează sistemul de evaluare a conturilor

TikTok este o platformă de divertisment susținută de creativitatea,...

Colliers: 2022, cel mai bun an din ultimii 15 pentru piața de investiții din România

Tranzacțiile au depășit 1,25 miliarde de euro, capitalul românesc...

Cum facem posibilă victoria Ucrainei

| de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene.

Studiu: Oamenii devin mai precauți atunci când fac cumpărături, iar achizițiile spontane devin din ce în ce mai rare

Starcom România lansează cea de-a noua ediție a compendiumului...