Peste 12 milioane lei, investiție în revitalizarea pieței Progresul

Date:

Piața Progresul din sectorul 4 a fost refăcută, modernizată și dotată la standarde înalte (foto PS4) printr-o investiție de 12.824.140 lei, putând astfel să răspundă unor cerințe la zi privind relansarea economică prin creșterea consumului, susținerea producătorilor autohtoni, asigurarea condițiilor igienico-sanitare și de siguranță etc. Construcția a obținut autorizația de securitate la incendiu, devenind una dintre cele mai sigure zone agro-alimentare din București. Spațiul a fost recompartimentat, căile de acces au fost lărgite și suplimentate. Au fost înlocuite instalațiile electrice, s-au montat sisteme de detecție și de stingere a incendiilor, sisteme de evacuare a fumului, a gazelor fierbinți, s-a pus tâmplărie rezistentă la foc, fațada a fost refăcută din materiale greu combustibile.

Din punctul de vedere al activității economice, parterul pieței este zona comercianților (4.500 mp), cu 30 de spații comerciale alimentare și non alimentare grupate separat, cu magazine alimentare, brutării, cofetării, carmangerie, pescărie, farmacii, florării. Zona farmaciilor (nonstop) are intrare separată de piață. Există și zone fast-food și de promenadă. Spațiile comerciale se închiriază prin licitații publice, în baza regulamentului prevăzut de hotârârile Consiliului Local Sector 4.

Etajul pieței (4.000 mp) open-space cu 142 de tarabe duble pentru producători de fructe și legume. Costul închirierii tarabelor se poate achita în regim de self-pay. Sub aspect igienico-sanitar, există instalație de răcire a aerului pentru aerisirea spațiului interior și instalație de colectare și evacuare a apelor uzate, prevăzută cu separatoare de grăsimi pentru tratarea apelor menajere. Pentru întervenții de prim-ajutor, în incinta pieței sunt montate 3 defibrilatoare, cu instrucțiunile necesare, ușor de folosit, în caz de necesitate.

Terasa pieței cuprinde o parcare cu 195 de locuri.  

La inaugurarea pieței reînnoite, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a oferit o imagine de ansamblu asupra actualității economico-sociale a sectorului: „La Piața Progresul, avem tot ceea ce este necesar unui comerț civilizat și tot ceea ce este necesar unor oameni care trăiesc într-o capitală europeană. Discutăm despre siguranță, pentru că este o piață autorizată ISU, avem o parcare amenajată de 200 de locuri, avem sistem de climatizare, avem o compartimentare extrem de eficientă, care ne ajută să dăm acestei piețe nu doar o componentă economică ci și o funcție socială. Avem cele mai mici prețuri din București, suntem extrem de competitivi. Cred că am demonstrat în acești 4 ani că se poate. Acesta a fost motto-ul nostru – Hai că se poate! Putem să facem infrastructură, educație, putem să construim spitale, să facem tot ceea ce este necesar pentru oameni, dacă ne dorim și muncim pentru aceste lucruri. Iar rezultatele se văd și nu pot fi contestate. Toate proprietățile oamenilor din sectorul 4 au crescut ca valoare, gradul de bunăstare al acestora este mai bun, investițiile în educație pe care le-am implementat ne-au făcut să fim pentru al doilea an consecutiv printre primele UAT-uri din România în care rata de promovare la bacalaureat a crescut, am investit în domeniul sanitar, am investit în infrastructură. Aceste investiții se corelează cu siguranța pe care oamenii au dezvoltat-o aici, în sectorul 4, astfel încât pentru ultimii 5 ani sesizăm o scădere a criminalității cu 17 procente”.

Prezent la eveniment, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a adresat felicitări autorităților locale și a subliniat importanța investițiilor în sectorul 4, în vederea reducerii gradului de polarizare între nordul și sudul Bucureștiului.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bibliotecă pentru comunitate susținută de brandul Bookster

Brandul Bookster, care oferă angajaților acces la peste 130.000...

Iarmaroc la Sat pentru creatori produse și servicii autentice, tradiționale, artizanale  

Meșteșugari, creatori, artiști și producători locali a căror metodă...

Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov anunță...