Coface România anunţă că a relansat platforma Infoquick (www.infoquick.ro), unde firmele pot să găsească „imaginea completă asupra partenerilor de afaceri”. După cum informează iniţatorii, „firmele din România au acces la rapoarte despre: incidente de plată | CIP-uri, datorii fiscale restante, procese în instanță, informații negative despre acționariat, structura grupului de firme relaționate direct sau indirect prin acționar sau administrator”.

Iancu Guda, Services Director, Coface România, nuanţează argumentele în favoarea noii realizări: „Având în vedere riscurile existente, și în contextul creșterii costului de finanțare, firmele trebuie să monitorizeze constant riscul partenerilor existenți și să fie foarte atente la analiza noilor clienți. InfoQuick oferă firmelor soluția acestor nevoi, printr-o radiografie completă a situațiilor financiare extinse și o analiză a comportamentului de plată înregistrat de firma analizată“.

În sens cuprinzător, subliniază Eugen Anicescu, Country Manager, Coface România, „contextul economic actual devine din ce in ce mai volatil, influentat de un mix de măsuri legislative interne și evoluții politice și economice externe, astfel că estimăm că mediul de afaceri din România va fi influențat negativ în 2019 din cauza accesului mai dificil la finanțare și a creșterii dobânzilor. Microîntreprinderile active în România sunt mult mai vulnerabile la șocuri, astfel că o eventuală încetinire a procesului de finanțare și creștere  a costului acesteia vor influența semnificativ supraviețuirea acestora. Noua taxă asupra activelor băncilor poate conduce la scăderea creditelor nou acordate, astfel că în 2019 ne putem aștepta la presiuni suplimentare asupra companiilor, creșterea riscului de insolvență a multor firme mici, amplificând astfel polarizarea mediului de afaceri.”

DISTRIBUIȚI