Ministerul Educației și Cercetării și organizația neguvernamentală Narada, cu sprijinul Cora România, au lansat inițiativa „Reacție pentru educație”, de sprijin cu tehnologie a profesorilor și elevilor din comunități dezavantajate. Pe platforma narada.online vor fi generate de la 1 aprilie clase digitale susținute de oameni de afaceri, personalități din showbiz, profesori și trainer, vor fi abordate subiecte de interes pentru elevi, studenți și profesori, cu referire la perioada în care ne aflăm, vor fi disponibile spații digitale de lucru pentru fiecare dintre aplicațiile folosite de profesori în predarea la distanță.

Inițiatorii anunță că „platforma pune la dispoziția cadrelor didactice un formular pentru exprimarea nevoilor materiale pe care aceștia și elevii lor le au în demersul pe care îl desfășoară acum pentru continuarea educației la distanță. Obiectivul acestui instrument este acela de a atrage și de a coagula comunitățile locale, astfel încât să fie acoperite cât mai multe nevoi într-un timp cât mai scurt”.

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării: „În contextul actual, mai mult decât oricând, oamenii s-au solidarizat în jurul educației. Inițiativa Reacție pentru educație vine să contribuie în această perioadă în care, deși despărțiți unii de alții, învățarea trebuie să continue. Îmi doresc ca acest moment să deschidă drumul prin care tehnologia în educație să fie accesibilă tuturor”.

Andra Munteanu, co-fondator Narada: „Am pus cap la cap resursele de care dispunem, pornind de la avantajele științei și tehnologiei, canalele de comunicare, până la comunitatea de voluntari și companii, pentru a veni în întâmpinarea profesorilor ce caută acum soluții de a rămâne aproape de elevii lor”.

DISTRIBUIȚI