Termenul pentru înscrierea candidaților la Concursul Internațional George Enescu se prelungește până la 1 mai 2020.

Organizatorii anunță că lucrează „la pregătirea competiției din această toamnă, dar urmăresc cu atenție atât evoluția situației de criză existente la nivel mondial, cât și efectele măsurilor implementate pe plan național și internațional pentru gestionarea COVID-19. În funcție de evoluția situației, organizatorii vor stabili dacă sunt necesare modificări operative legate de gestionarea evenimentului. În caz de forță majoră, organizatorii vor returna integral taxa de înscriere tuturor celor înscriși (inclusiv celor care nu au trecut de etapa de preselecție)”. 

Concursul (cu secțiunile vioară, violoncel, pian, compoziție) este programat pentru perioada 29 august-20 septembrie 2020.

Mihai Constantinescu, directorul executiv al ARTEXIM: „Înțelegem cât este de complicată și de dificilă situația cu care ne confruntăm atât în România, cât și în lume, dar vrem să transmitem un mesaj de încurajare atât artiștilor, cât și publicului larg. Nu putem să ne oprim din a face ceea ce ne place, ceea ce ne reprezintă, ci trebuie să găsim alternativele pentru a continua să fim cine suntem chiar și în condițiile în care luptăm cu o pandemie. Așadar, invităm artiștii din întreaga lume să se înscrie la Concursul Enescu. Dacă va fi vreun risc în toamnă, vom returna taxele de înscriere. Dar dacă lucrurile se așază, participarea la Concurs rămâne o oportunitate extraordinară, care nu trebuie ratată. Laureații Concursului Enescu beneficiază de premii în bani, masterclass-uri și promovare internațională. Câștigarea locului I la Concursul Enescu 2020 este biletul de acces pe scena Festivalului Internațional George Enescu, la ediția din 2021 și nu numai”.

Foto Cătălina Filip

DISTRIBUIȚI