Prima tranzacție de închiriere online a unui depozit au realizat-o companiile Globalworth și Global Vision pentru compania de cosmetice, suplimente alimentare și produse parafarmaceutice Green Net, care a devenit astfel chiriaș în Chitila Logistics Hub pe 2.500 mp de birouri și spații de depozitare.

Mihai Zaharia, director de investiții și piețe de capital, Globalworth: „Pandemia a accelerat un trend care era deja adoptat de Globalworth: dezvoltarea tehnologiei și a digitalizării. Facem asta deja de mulți ani în toate clădirile noastre de birouri și ne bucurăm să implementăm soluții de eficientizare a noilor tehnologii și pentru Globalworth Industrial, sub-brand-ul nostru de industrial și logistică. Această direcție ne-a ajutat ca procesul de închiriere a spațiului să se desfășoare online, ceea ce confirmă că alături de partenerul nostru, Global Vision, am construit o echipă puternică și un parc industrial strategic poziționat, cu toate dotările necesare pentru nevoile din prezent. Îi urăm bun venit în comunitatea noastră echipei Green Net și suntem convinși că acest parteneriat va fi unul de lungă durată!”

Sorin Preda, CEO & Founder, Global Vision: „Suntem bucuroși că proiectul logistic last-mile dezvoltat în proximitatea Bucureștiului continuă să fie apreciat și să atragă chiriași. Mulțumim echipei Green Net pentru încredere și buna colaborare într-o perioadă provocatoare pentru tot mediul antreprenorial. Menționez că acest contract a fost agreat în urma unei interacțiuni majoritar digitale. Este o experiență inedită pentru noi să reușim să perfectăm condițiile comerciale ale unei închirieri prin intermediul conferințelor online. Din fericire, am dus la bun sfârșit negocierile și acum chiriașul nostru este prezent în spațiu, derulându-și activitatea din parcul dezvoltat de Global Vision și Globalworth. Acest nou contract validează potențialul comercial ridicat al hub-ului logistic de la Chitila”.

Andreea Gheorghiu, General Manager, Green Net: „Compania Green Net a dorit să își extindă capacitatea de depozitare prin mutarea sediului logistic într-un spațiu nou, semnificativ mai mare, motiv pentru care am ales locația din parcul logistic Chitila Logistic Hub, dezvoltat de Global Vision și Globalworth. Depozitul are amplasare strategică și este realizat în totalitate la standarde foarte ridicate de calitate, fiind încadrat in categoria A+, ceea ce certifică dotările de grad înalt. Dorim ca prin această schimbare să putem deservi un număr mai mare de clienți și să ne mărim capacitatea logistică, atât pentru importurile realizate din țările partenere, cât și pentru livrările interne. Având în vedere dotările noului centru logistic, suntem convinși că vom asigura servicii la cele mai înalte standarde de calitate, în conformitate cu viziunea strategică a companiei”.

Chitila Logistics Hub este caracterizat printr-o „amplasare strategică, având o conectivitate excelentă din punctul de vedere al infrastructurii. Parcul logistic este localizat în vecinătatea șoselei de centură a Capitalei, a Autostrăzii A1 și a unuia dintre cele mai importante noduri de cale ferată din România. De asemenea, oferă acces facil către DN7, șosea care face legătura cu zona centrală a Bucureștiului”.   

Globalworth se recomandă ca „o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listata la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România și Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri. Globalworth investește, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și parcuri industriale și de logistică, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesioniști în Cipru, Guernsey, România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 3 miliarde de euro, la 30 iunie 2020. Aproximativ 94,4% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 700 de companii naționale și multinaționale. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile sale se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice”.

Global Vision, companie fondată în 2004 de Sorin Preda, „dezvoltă, proiectează, construiește și asigură managementul proiectelor imobiliare strategice pentru investitori privați și instituționali din România și CEE. De asemenea, compania deține un portofoliu propriu de proprietăți format din clădiri de birouri, proiecte rezidențiale și industriale. Cu o echipă de aproape 200 de specialiști în real estate, operațiunile Global Vision sunt structurate pe trei divizii de expertiză interconectate: dezvoltare de proprietăți, construcții și management de proprietăți. În 2017, 2018 si 2019, compania s-a concentrat pe dezvoltarea unor proiecte industriale și logistice majore în România și CEE și a anunțat deschiderea unei sucursale în US care va oferi servicii de construcții, civil engineering și facility management”.

DISTRIBUIȚI