Proiectul EFdeN Vatra, la competiția caselor eficiente energetic 21/22

Date:

În contextul problematicii actuale și de perspectivă a eficienței energetice, echipa interdisciplinară de studenți și alți tineri specialiști EFdeN va reprezenta România la competiția Solar Decathlon Europe 2021/2022, care se va desfășura la Wuppertal, Germania. Este pentru a treia oară când EFdeN reprezintă România în competiție, după participările la Versailles 2014 și Dubai 2018. 

Ediția actuală este considerată „cea mai importantă provocare de până acum”, fiind „prima ediție la scară urbană care abordează regenerarea fondului construit și infrastructurii existente – probleme mai actuale ca niciodată”.

Viziunea echipei EFdeN „este de a crea un nou model de locuință sustenabilă care facilitează formarea de comunități. Acesta are la bază 3 module de unități de locuit și un modul de seră pot fi aranjate și prefabricate pentru a răspunde oricărui context. Pentru testarea acestui concept, un prototip fizic reprezentativ va fi construit anul acesta în București, apoi transportat și reconstruit în Wuppertal, Germania, unde va fi testat și monitorizat în cadrul finalei competiției Solar Decathlon Europe 21/22”.

Echipa EFdeN lansează un apel prin care „caută parteneri și sponsori alături de care să construiască prototipul și să pregătească următoarea generație de profesioniști”.

Dalia Stoian, Project Manager al EFdeN Vatra: „Avem nevoie de soluții și de profesionisti care sa implementeze aceste soluții”.

Tudor Oprea, subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Felicitări pentru că ați putut arăta că inovația există în România”. 

Conf. univ. dr. ing. Florin Băltărețu, Universitatea Tehnică de Construcții din București: „Încă din 2012 am avut șansa să văd dorința de inovare, de joacă, de descoperire a studenților. Dezvoltarea proiectelor capătă o forma din ce în ce mai frumoasă iar studenții cresc și ei ca personalități”.

Conf. univ. dr. arhitect Radu Pană, Facultatea de Arhitectură a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București: „Am fost implicat încă din 2012 când studenții au plecat la Madrid cu Casa Prispa”.

Dr. Emil Ivănescu, președintele Ordinului Arhitecților din România: „Suntem foarte fericiți sa fim alături de EFdeN. EFdeN este un exemplu pentru foarte multă lume”.

Constantin Tistea, CEO-Team Leader Costyedil & Case CLT, expert în construcții din CLT: „I-am cunoscut în 2017 și au fost cei care m-au convins sa mă întorc acasă”

Aurel Nețin, Managing Director Lenovo: „E o onoare pentru mine și pentru echipa Lenovo România sa participam la un proiect românesc”.

Foto: ©EFdeN

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Febra Schengen. Aderarea României, între plus și minus

Autor: Alex Milcev, Partener, liderul departamentului de Asistenţă fiscală şi...

Bătălia pentru Call of Duty s-ar putea muta  la tribunal

Decizia Microsoft (MSFT) de a cumpăra Activision Blizzard (ATVI),...

Piața modei de lux second-hand s-a triplat din 2020

Un studiu realizat de BCG și Vestiaire Collective constată...

Accace: Cât de simplu este procesul de înființare al unui SRL în România comparativ cu Republica Cehă, Ungaria sau Polonia  

Specialiștii Accace, una dintre principalele companii de consultanță de...