Protocol între Consiliul Naţional al Rectorilor şi Asociaţia Municipiilor din România

Date:

Asociația Municipiilor din România (AMR) și Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) au semnat un protocol de colaborare având ca obiectiv „susţinerea iniţiativelor şi acţiunilor comune dezvoltării unor programe şi activităţi cu rezultate la nivelul reprezentării şi promovării intereselor legitime ale celor două organizaţii”. Documentul a fost semnat de preşedintele AMR, Robert Sorin Negoiţă, primarul sectorului 3 Bucureşti şi de preşedintele CNR, prof. univ. dr. Mihai Sorin Cîmpeanu, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Au participat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad,  prim vicepreședintele AMR şi Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti și prof. univ. dr. Ovidiu Folcuț, rectorul Universității Româno-Americane. Ceremonia a avut loc la noul sediu al AMR din Bucureşti.

Evidenţiind colaborarea deja existentă între cele două organizaţii, primarul Robert Sorin Negoiță a subliniat: „Este important ca împreună să promovăm inițiative care, pe de o parte, să ne ajute pe noi, în administrația locală, de la prevederi care să permite deblocarea activității, în anumite situații, până la conturarea unor exemple de bune practici în administrația locală. Pe de altă parte, o zonă extrem de importantă, în care putem să colaborăm o reprezintă practica studenților, fiindcă este important ca ei să aibă contact real cu situația din administrația publică locală”. O sugestie de conlucrare, avansată de preşedintele AMR, ar fi evaluarea activităţii primăriilor cu mijloace ale cercetării academice, pe această bază, cele performante urmând să fie premiate la gala de profil din fiecare an. De asemenea, domeniul achizițiilor publice ar fi bine să beneficieze de pregătire universitară specializată, a sugerat primarul Gheorghe Falcă.

La rândul său, prof. univ. dr. Mihai Sorin Cîmpeanu a apreciat: „Pentru ambele instituții, este important să avem proiecte comune, să avem inițiative care să devină proiecte de lege și care să fie benefice”. Din perspectiva funcţiei de președinte și al Agenției Universitare a Francofoniei (care reuneşte 804 instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din 102 ţări),Preşedintele CNR s-a referit la accentul care se pune pe plan mondial pe accentuarea rolului universităţilor în dezvoltarea locală. În condiţiile noului sistem de salarizare de la noi, care aduce creşteri în administraţie, este necesară şi o creştere a pregătirii resursei umane, a subliniat preşedintele CNR.

 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Analiză Claudiu Cazacu, XTB: Precedent în „uber-izarea prețurilor”. Cum pot cartofii prăjiți să influențeze valoarea acțiunilor

Prețurile stabilite dinamic fac parte dintr-o strategie utilizată frecvent...

Economia informală în România: context, cauze și efecte

| de Prof. univ. dr. Cristian PĂUN, Academia de Studii Economice din București și Prof. univ. dr. Radu MUȘETESCU, Academia de Studii Economice din București

ASIGURĂRI. POLITICI PREZENTE ȘI VIITOARE

În cadrul conferinței „Asigurări. Politici prezente și viitoare” organizată...