Sub egida organizației Romanian Business Leaders (RBL), în cadrul bootcamp-ului Insights generator de soluții inovatoare la probleme concrete de business ale companiilor din România, desfășurat de data aceasta online, cu tema „Cum putem ajuta tinerii să combată procrastinarea”, 6 echipe formate din câte 3 tinerii de 16-21 ani au oferit soluțiile:

1) O aplicație care te încurajează să fii concentrat pe ce ai de făcut, oferindu-ți recompense pentru că nu folosești telefonul mobil, prin care hrănești și interacționezi cu un cățeluș virtual (Bobi Pet)

2) o aplicație care conectează rapid utilizatorii cu pasiuni și interese similare și le permite să alcătuiască și să urmărească liste comune de „to do”(Buddy Up)

3) o aplicație de organizare a sarcinilor, personalizată cu profilul, stilul personal de învățare și calendarul

4) o serie de podcast-uri în care influenceri și oameni de succes vorbesc despre cum au trecut peste propriile procrastinări (Daily Insights)

5) o pagină de Instagram cu informații și resurse care trezesc nevoia tinerilor de a fi productivi (ideIQs)

6) un program de dezvoltare personală adaptat la tipurile de procrastinatori pentru a-i ajuta să-și depășească problema – Pro(active)crastination.

Tema procrastinarea a fost aleasă pentru amploarea și efectele ei asupra tinerilor, încrederii în sine și percepției realității, mai ales în condițiile actuale: anxietate, stres, instabilitate emoțională. Mălin-Cristian Ungur, coordonatorul evenimentului, subliniază: „Tinerii au o capacitate mare de a empatiza și a înțelege provocări complexe, mai ales că sunt direct afectați de contextul actual. Totodată au și un puternic spirit antreprenorial prin care își doresc să rezolve provocări reale iar aceste lucruri au contribuit la succesul proiectului. Tinerii au propus și au început să implementeze deja soluțiile propuse de ei pentru a combate procrastinarea. Ne așteptăm și la un business care să iasă de aici în curând”.

DISTRIBUIȚI