Record de manageri și antreprenori înscriși la programul WU Executive Academy de la București

Date:

33 de manageri și antreprenori formează noua serie din România, pentru ciclul 2020-2022, a programul de Executive MBA organizat de WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena, cea mai mare universitate de business din Europa. Este un record de înscrieri, de la începutul aplicării programului în țara noastră, în 2006. 85% dintre cursanți sunt români, ceilalți, circa 15%, sunt germani, austrieci, bulgari, ruși, italieni. 81% sunt bărbați, 19%, femei. Vârsta medie este de 37 de ani. 25% ocupă funcții de manageri generali, dominant ca pondere în industriile IT şi telecomunicaţii (22%), energie (16%), transporturi (13%), construcții/inginerie (10%), precum și în comerț, industrii producătoare, sectorul medical și farmaceutic, FMCG, finanțe și consultanță, servicii.

Prof. Phillip Nell

Prof. Phillip C. Nell, directorul academic al Executive MBA: „Suntem mândri să începem noul ciclu de cursuri EMBA Bucharest cu cel mai mare număr de cursanţi de la startul programului în România. Ne bucurăm să vedem că mulți profesioniști de top aleg să investească în dezvoltarea lor personală și profesională continuă în perioadele de criză, iar numărul de înscrieri ne confirmă faptul că oferim un program de calitate și aplicat la exigențele profesionale ale managerilor și antreprenorilor.  Noua serie care a debutat în această toamnă va beneficia de aceeași calitate înaltă a cursurilor cu care WU Executive Academy și-a obișnuit studenții de-a lungul timpului. Mai mult, programa a fost adaptată pentru a reflecta cât mai bine contextul actual, iar un exemplu în acest sens este modulul de Negociere, care cuprinde informații despre negocierea online”.

Adriana Georgescu

Adriana Codruța Georgescu, Program Manager, Executive MBA Bucharest: „Pandemia nu a diminuat dorinţa managerilor de a evolua în carieră, iar înscrierile record de care am avut parte ne confirmă acest lucru. Foarte mulţi aplicanți se gândesc să intre pe piaţa joburilor internaţionale, ca urmare a trendului de muncă în regim remote, iar programul nostru le antrenează competențele necesare pentru a accesa oportunități noi și variate.

Programul este singurul din România cu triplă acreditare internațională: EQUIS, AMBA și AACSB. Este susținut de 14 profesori, jumătate dintre ei, de la Universitatea WU din Viena, jumătate, de la alte mari universități, precum IE din Spania, IESE din Spania, Frankfurt School of Finance & Management din Germania, Carlson School of Management din USA.  

Programul durează 16 luni, se desfășoară în regim part-time, cuprinde 14 module care acoperă noțiuni de management general și leadership global. Finalizarea studiilor se face cu un proiect final, „Capstone Project”, care constă în realizarea unui plan de afaceri pentru un proiect antreprenorial. EMBA Bucharest se află în al paisprezecelea an de activitate în România, până în prezent având peste 400 de alumni. Aproximativ 70% dintre absolvenți avansează în carieră după absolvirea cursurilor.

Organizatorii programului subliniază că „WU Executive Academy alocă anual un buget de burse de peste 200.000 de euro, pentru a veni în sprijinul celor care-și doresc să urmeze programul de EMBA. Circa o treime dintre studenţi au fost susţinuţi financiar de companiile pentru care lucrează, o altă treime beneficiază de co-plată din partea companiilor iar restul s-au finanțat singuri. Conform statisticilor, studenții îşi pot recupera în totalitate banii în primii trei ani de după absolvire, ca urmare a creșterilor salariale”.

În ranking-uri internaționale, „anul acesta, programul Global Executive MBA s-a clasat pe locul 32 în prestigiosul top Financial Times al celor mai bune programe de Executive MBA din lume, fiind cel mai bună poziție ocupată până acum. Programul a obținut scoruri de top la mai multe categorii relevante pentru studenți, una dintre acestea fiind progresul în carieră. Creșterea salarială a unui absolvent a ajuns la 64%, dublu față de anul trecut, în timp ce salariul mediu s-a mărit cu 15%, la 207.000 USD. De asemenea, Global MBA ocupă locul 7 în lume privind experiența de lucru a studenților și locul 12 în ceea ce privește experiența internațională de studiu, depășind programele de EMBA ale școlilor de renume INSEAD și CEIBS”. 

În ansamblu, „WU se bucură de mai bine de 100 de ani de o reputație excepțională în calitate de furnizor de educație în domeniul managerial. Portofoliul educațional al WU Executive Academy include programe de MBA, EMBA, Professional MBA, Master of Laws, certificări universitare, programe corporate, dar și diverse seminarii, fiind unul dintre principalii furnizori de educație executivă din Europa Centrală și de Est”.  

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...