Institutul Francez din România îşi reia treptat activitățile în toată ţara, respectând toate reglementările în vigoare.

Cinema în aer liber – curtea clădirii istorice a Institutului Francez din Bucureşti, Bulevardul Dacia 77, de sâmbăta, 13 iunie, după ora 21:00 (publicul încurajat să vină începând cu ora 20:00), câte un film în fiecare seară, primul, „Les parapluies de Cherbourg”, de Jacques Demy, cu Catherine Deneuve, Palme d’Or, Cannes 1964; programul săptămânal și biletele disponibile pe Eventbook, în caz de vreme nefavorabilă, proiecția se reprogramează în altă seară.

Terasa „Le Bistrot Social” – cu un meniu special „cinema”.

Mediatecile – din 15 iunie, împrumut şi restituire de documente prin serviciul biblio drive din toate mediatecile Institutului Francez la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara:

1.Căutaţi documentele pe care doriţi să le împrumutaţi în catalogul online, www.carthame.ro.

2.Trimiteţi lista de documente, precizând titlul, autorul şi cota, prin e-mail, la adresa mediatecii respective:   mediatheque.bucarest@institutfrancais.ro, mediatheque.cluj@institutfrancais.ro, mediatheque.iasi@institutfrancais.romediatheque.timisoara@institutfrancais.ro.

3. Mergeţi să vă recuperaţi documentele sau să le restituiţi pe cele împrumutate prin biblio drive la intrarea Institutului Francez, pe baza permisului de mediatecă. Angajaţii mediatecilor sunt bucuroşi să-şi regăsească cititorii, chiar dacă zâmbetul lor riscă să nu fie vizibil în spatele măştii; pentru moment, deschis de luni până joi, orele 10.00-13.00, 14.00-18.00; este obligatorie purtarea măștii atunci când mergeți să restituiți sau să împrumutați documente; din motive de securitate, documentele restituite sunt păstrate într-un spațiu de depozitare timp de 10 zile înainte de a fi împrumutate din nou, pentru a preveni o posibilă contaminare; (re)înscrierile posibile începând cu 15 iunie, plata exclusiv prin virament bancar; sunați sau scrieți la mediateca respectivă pentru a obține coordonatele bancare.

Institutul Francez informează că „urmăreşte îndeaproape evoluția crizei sanitare și măsurile luate de autoritățile române. De îndată ce situația o va permite, va fi posibil şi accesul liber în mediatecă pentru a căuta documentele dorite. Toate noutățile sunt publicate pe rețelele de socializare, Facebook, Instagram și Twitter ale Institutului Francez. Detalii despre fiecare mediatecă în parte: pentru Bucureşti –  http://www.institutfrancais.ro/Bucuresti/event/612/Mediatec%C4%83_-_biblio_drive; pentru Cluj-Napoca; pentru Iaşi ; pentru Timişoara.

DISTRIBUIȚI