Ministerul Culturii, împreună cu Asociația Română a Organizatorilor de Evenimente, a stabilit o serie de măsuri recuperatorii în condițiile în care mari evenimente culturale nu se mai pot desfășura în această vară. Măsurile se regăsesc în OUG nr. 70/2020, prin care sectorul cultural creativ va beneficia de următoarele reglementări:

1. Prelungirea acordării indemnizației prevăzute în Ordonanța nr. 30/2020, la art. XI și articolul XV până pe 31 mai 2020.

2. Posibilitatea refolosirii biletului deja achiziționat pentru evenimente sau festivaluri care erau programate în perioada 8 martie-30 septembrie, pentru următoarea ediție sau transformarea în vouchere ce se pot folosi la alte activități culturale ulterioare. În cazul în care voucherul nu este folosit pentru achiziționarea de produse sau servicii până cel târziu la data de 30 septembrie 2021, organizatorul va rambursa toate sumele pe care le-a primit din partea consumatorului până la 31 decembrie 2021.

3.Instituirea unei măsuri temporare care privește impozitul pentru veniturile impozabile obținute din România de nerezidenți din activități desfășurate în domeniul organizării de evenimente culturale, artistice, sportive, ştiinţifice, educaţionale sau de divertisment, precum și din participarea efectivă la astfel de evenimente.

DISTRIBUIȚI