Regia Națională a Pădurilor – Romsilva face o serie de precizări în urma acuzațiilor formulate de senatorul Mihai Goțiu că în zone administrate de Direcția Silvică Caraș-Severin se înregistrează „intensificarea tăierii pădurilor sănătoase”:

„Direcția Silvică Caraș-Severin are în acest an o cotă de recoltare aprobată de 718.000 metri cubi de lemn, adică 32% din posibilitatea anuală cumulată, deci mult mai puțin decât s-ar putea recolta legal, în conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice ale celor 17 ocoale silvice din cadrul direcției. Până în prezent, Direcția Silvică Caraș-Severin a contractat 514.000 metri cubi și s-au recoltat 189.000 metri cubi. Direcția Silvică Caraș-Severin pune în aplicare prevederile amenajamentelor silvice, inclusiv tăieri în vederea declanșării regenerării naturale în pădurile ajunse la vârsta exploatabilității, adică la maturitatea fiziologică a arborilor.

De asemenea, precizăm că în pădurile de stat administrate de Direcția Silvică Caraș-Severin nu au fost întregistrate doborâturi de vânt sau atacuri masive ale dăunătorilor. În cazurile izolate apărute, Direcția Silvică Caraș-Severin a intervenit cu celeritate pentru extragerea și valorificarea arborilor afectați.

Este regretabil că senatorul Mihai Goțiu, fără a avea cunoștințe minime de silvicultură, lansează, în mod iresponsabil și în mod repetat, acuzații grave și nefondate la adresa unei instituții publice.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este o instituție de interes național, cu peste 16.500 de angajați, care administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, adică circa 48% din pădurile țării, din acestea 80% deținând certificarea managementului la nivel internațional”.

DISTRIBUIȚI