Regia Națională a Pădurilor – Romsilva îşi anunţă oferta de pomi de Crăciun: anul acesta, sunt la vânzare 65.650 de pomi, din care 53.040 – din specia brad, 12.610 – din specia molid sau alte specii rășinoase. Romsilva precizează că pomii sunt puieți ornamentali proveniți din pepiniere proprii (26.170) şi din „culturi dedicate sub culoarele electrice, unde pot fi plantați doar pomi pentru Crăciun sau din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor, adică din extragerea arborilor tineri din culturi cu desime excesivă (39.480). Prețurile de vânzare variază între 15 și 35 de lei, în funcție de specie și înălțime, pentru pomii de Crăciun recoltați în urma lucrărilor silvice, și între 20 și 360 de lei pentru pomii de Crăciun proveniți din pepinierele Romsilva, în funcție de dimensiuni și condițiile de livrare.

Ca subliniere de specialitate, Romsilva informează că „din pepinierele silvice, pomii de Crăciun pot fi cumpărați cu rădăcină protejată sau direct în ghiveci, pentru a putea fi replantați după sezonul Sărbătorilor de iarnă”. Replantarea pomilor de Crăciun este recomandată de specialiştii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva mai ales „tinerilor prin programele de educație forestieră, pentru implicarea acestora în gestionarea durabilă a pădurilor”. În ansamblu, Romsilva susține și promovează achiziționarea pomilor de Crăciun autohtoni și, pentru a reduce la minimum impactul asupra mediului înconjurător, încurajează cumpărarea pomilor cu rădăcină protejată sau plantați în ghivece.

Direcțiile silvice care livrează anul acesta cei mai mulți puieți ornamentali de Crăciun sunt Suceava (6.800), Ilfov (5.600), Prahova (3.400).