Soluție inovatoare de supraveghere a examenelor online

Date:

Compania românească specializată în furnizarea de servicii de software engineering și consultanță Tremend a lansat un instrument pentru supravegherea de la distanță a candidaților la examene online: platforma „observED”. Soluția integrează tehnologii de tip AI de ultimă oră în validarea identității, dezvoltate de TypingDNA, companie inovatoare definită prin aceea că „oferă soluții SaaS de biometrie comportamentală și de autentificare bazate pe modul în care utilizatorii tastează și interacționează cu un dispozitiv”.

Beneficiari pot fi universități, centre de examinare, furnizori de certificări, de traininguri, platforme de eLearning etc.

Ca funcționare, „pe baza soluțiilor software create de Tremend, observED face o analiză a istoricului de navigare din browsing pentru a verifica dacă utilizatorul accesează alte site-uri în timpul examenului online. Totodată, la intervale regulate de timp, aplicația face capturi cu camera video a dispozitivului folosit de persoana examinată, astfel încât aceasta să nu fie înlocuită de altcineva. Utilizatorii sunt astfel verificați și monitorizați continuu pe tot parcursul testării, iar în cazul unui comportament suspect, platforma trimite alerte către instituția examinatoare”.

Alexandru Paraschiv, directorul Departamentului de inovație al companiei Tremend, subliniază: „Vedem deja o accelerare a digitalizării în medicină, comerț și, desigur, în educație, ca urmare a provocărilor din ultima perioadă și a regândirii proceselor de business. Suntem mereu atenți la trendurile pieței și folosim tehnologiile invoatoare pentru a dezvolta produse care aduc plus valoare. Am dezvoltat observED în parteneriat cu TypingDNA pentru a veni în sprijinul instituțiilor de învățământ deschise să adopte tehnologii care le permit să își extindă amprenta educațională și să ofere mai multe oportunități studenților sau elevilor oriunde ar fi aceștia situați”.

Alexandru Paraschiv, directorul Departamentului de inovație al companiei Tremend

Tudor Goicea, Chief Revenue Officer, TypingDNA: „Produsul observED dezvoltat de Tremend va propulsa utilizarea biometriei tiparului de tastare pentru autentificare în industria educației, ca alternativă pentru autentificarea identității studenților, având în vedere contextul evenimentelor curente care reduc posibilitățile de supraveghere de tip față în față. Sperăm ca mai mulți furnizori de învățare online să faciliteze continuitatea educației pentru studenții din toate mediile, folosindu-se de accesibilitatea largă a autentificării biometrice de tipar, care funcționează doar cu o tastatură și cu o conexiune la internet cu viteză minimă”.

Tudor Goicea, Chief Revenue Officer, TypingDNA

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...