Sondaj AHK România: Redresarea, cel mai devreme în 2021

Date:

Un sondaj realizat în perioada 15-26 iunie 2020 de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) cu participarea a 89 de companii germane din țara noastră din industrie (48,3%), servicii (19%), construcții (11%), comerț (8%) indică scăderi ale cifrei de afaceri cu 10%-25% și, în estimarea a peste 24% dintre respondenți, chiar cu mai mult, precum și perspective de redresare cel mai devreme în 2021. Ponderile aprecierilor și estimărilor la indicatorii sondajului arată astfel:

– motive de îngrijorare pentru companii dincolo de ridicarea multor restricții și de măsurile de sprijin – cererea redusă de produse și servicii (64%), restricțiile de călătorie (peste 61%), amânarea sau anularea investițiilor (55,1%)

– factori de risc – condițiile-cadru politice (peste 68%), lipsa măsurilor de sprijin pentru mediul de afaceri (peste 58 %)

– cheltuieli pentru investiții – mai mici decât cele planificate înainte de criză (67%), creștere (4,5%)

– număr de angajați – nemodificat (50,6%), scădere (46%).

Referitor la implementarea programului de lucru fexibil, Sebastian Metz, director general al AHK România, subliniază: „Noi, comunitatea de afaceri româno-germană, am solicitat acest lucru încă de la începutul crizei. Ne menținem dorința de implementare urgentă a acestei măsuri pentru evitarea șomajului și pentru ca impactul actualei pandemii asupra pieței forței de muncă să fie redus la minimum”.

Rezultatele sondajului aici

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Analiză Claudiu Cazacu, XTB: Precedent în „uber-izarea prețurilor”. Cum pot cartofii prăjiți să influențeze valoarea acțiunilor

Prețurile stabilite dinamic fac parte dintr-o strategie utilizată frecvent...

Economia informală în România: context, cauze și efecte

| de Prof. univ. dr. Cristian PĂUN, Academia de Studii Economice din București și Prof. univ. dr. Radu MUȘETESCU, Academia de Studii Economice din București

ASIGURĂRI. POLITICI PREZENTE ȘI VIITOARE

În cadrul conferinței „Asigurări. Politici prezente și viitoare” organizată...