Sondaj BestJobs: Angajații români cred că firmele pentru care lucrează sunt mai bine pregătite acum decât erau în criza financiară din 2008

Date:

Mai bine de 60% dintre angajații români care au răspuns unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs cred că angajatorul lor este mai bine pregătit să facă față unei eventuale crize economice decât a fost în 2008.

Gradul de îngrijorare privind pierderea locului de muncă a înregistrat o ușoară scădere de la debutul crizei epidemiologice și până în prezent astfel, doar 30,9% dintre respondenți s-au declarat îngrijorați în privința pierderii locului de muncă în următoare perioadă, versus 34,5% în perioada martie-aprilie 2020. Alți 21% dintre angajați sunt îngrijorați de o eventuală reducere a salariului, în timp ce 14% menționează șomajul tehnic. La polul opus, 23% dintre respondenți nu se așteaptă la un impact negativ asupra jobului lor. 

Criza epidemiologică actuală a avut un impact major și în ceea ce privește migrația angajaților, astfel că, la acest moment, doar puțin peste 12% ar lua în calcul să plece din țară  pe termen scurt și mediu, comparativ cu peste 35% în aceeași perioadă a anului trecut.

Angajații au pus bani deoparte în perioada pandemiei

Cei mai mulți angajați (73%) spun că au reușit să strângă între timp niște bani pentru zile negre. Cei mai mulți au economii care le-ar asigura un trai decent pentru până la 3 luni (54%), iar aproximativ 13% dintre cei care au pus bani deoparte spun că economiile le-ar ajunge până la 6 luni. Doar 9% dintre respondenți au afirmat că dacă își vor pierde locul de muncă au bani în cont cât să trăiască liniștiți până la un an. Comparativ, la un sondaj similar realizat în luna martie a acestui an, doar 21,1% dintre angajați aveau economii cât să-și asigure traiul pentru 3 luni.

Sondajul a fost efectuat în această toamnă, pe un eșantion de 1.174 de utilizatori de internet din România.


Despre BestJobs

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 18 ani în domeniu, BestJobs a fost implicată în transformarea și inovarea industriei de recrutare online și integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generație pentru a oferi cele mai eficiente soluții de angajare. Cu un număr de peste 2,5 milioane de profesioniști conectați la piața muncii și peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în țară, cât și în străinătate, BestJobs creează conexiuni între toți cei care vor să găsească un job mai bun și angajatorii care caută noi talente.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Relația românilor cu băncile în ultimii opt ani 

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar...

Mihai Daraban: C.E. trebuie să se implice în uniformizarea modului de funcționare a camerelor de comerț europene

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

Misiune economică România-Spania la Barcelona și în Insulele Baleare

Platforma Repatriot, care conectează românii din afara granițelor cu...

Concurs european de educație financiară organizat de Asociația Română a Băncilor

  Asociația Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Naţională...