Susținere pentru antreprenoriat pe cont propriu

Date:

„Încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană din regiunea Sud a României” a constituit obiectivul proiectului #Antreprenorium, cod Mysmis 105026, implementat de Asociația Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor Europroject (CCMP Europroject), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), în perioada 3 ianuarie 2018-2 iunie 2021. Proiectul a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, apelul România Start-up Plus. 

După cum ne informează inițiatorii proiectului, „grupul țintă al proiectului #Antreprenorium a fost format din 464 de persoane, dintre care 255 femei, cu domiciliul sau reședința în mediul urban sau rural din regiunea Sud, care doreau să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban din regiunea Sud. Toți membrii grupului țintă au beneficiat de formare antreprenorială, în ariile  tematice cele mai relevante pentru acest domeniu, respectiv: cadrul general în care activează afacerea, marketing-ul afacerii, finanțarea afacerii, managementul resurselor umane, fundamentarea si elaborarea unui plan de afacere”. 

Proiectul a inclus un concurs de planuri de afaceri, în urma căruia „au fost selectate 53 de planuri de afaceri care au primit finanțare în cadrul proiectului de maximum 160.000 lei. Astfel, 53 de firme au beneficiat de capital de start-up, astfel înlăturându-se un obstacol extrem de important al demarării unei afaceri, respectiv lipsa resurselor financiare. În plus, câștigătorii concursului au beneficiat de acțiuni de sprijin în cadrul proiectului #Antreprenorium pe mai multe paliere: au participat la stagii de practică în întreprinderi reale, în scopul dobândirii de  abilități practice în domeniul în care vor demara noua afacere, au beneficiat de consiliere, consultanță, mentorat în scopul consolidării și punerii în aplicare a planului de afaceri și au fost sprijiniți în vederea înființării afacerilor. Funcționarea și dezvoltarea afacerilor finanțate au fost monitorizate permanent pentru a minimiza riscul de eșec al acestora, precum și pentru a asigura dezvoltarea afacerilor, nu doar supraviețuirea lor pe piață.

Cele 53 de firme au creat și menținut 144 de locuri de muncă, ocupate de persoane cu domiciliul în regiunea Sud Muntenia, astfel contribuind la creșterea nivelului de dezvoltare socio-economică a regiunii”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...