Tehnologii medicale pentru piața din România

Date:

Grupul SofMedica și Ambasada Israelului în România au prezentat printr-o videoconferință companii producătoare de tehnologii medicale la nivel global, pentru explorarea condițiilor de omologare și intrare pe piața românească. Israelul, alături de SUA, este definit drept „cel mai mare și mai important incubator al tehnologiilor medicale de vârf din lume”.Inovații de tehnologie medicală pe care companii israeliene le-ar putea aduce și pe piața din România sunt primul monitor oximetru din lume cu senzor pentru încheietura mâinii (măsoară pulsul și saturația de oxigen în sânge); primul sistem pe bază de capsule pentru depistarea cancerului colorectal, ce oferă o imagine 3D a colonului, neinvaziv și fără a necesita utilizarea de soluții laxative sau sedare; monitorizare de la distanță și detectarea afecțiunilor care pot pune viața în pericol prin intermediul unui monitor care se atașează pe pieptul pacientului, ce poate fi folosit atât în spital, cât și acasă; soluții de medicină computațională pentru diagnosticul cancerului; platformă de telemedicină pentru afecțiunile respiratorii și cardiovasculare; brățară inteligentă cu senzori de monitorizare pentru 16 funcții vitale; dispozitive medicale non-invazive pentru monitorizarea în ambulatoriu și gestionarea diabetului; soluții de management termic: încălzitoare de sânge, plasmă și a altor fluide necesare în situații de transfuzie imediată; platformă pentru start-upuri din domeniul biomedicinei, care operează în și cu centre medicale de top.

Harris Palaondas, Managing Director SofMedica

Harris Palaondas, Managing Director SofMedica: „Accesul la tehnologii medicale inovatoare, state-of-the-art, nu mai este de mult timp o alegere, ci ar trebui să fie o necesitate pentru orice sistem medical. Ca promotor al unor astfel de tehnologii, în cei 25 de ani de când suntem prezenți pe piața din România, parte din misiunea noastră este să le aducem mai aproape de un număr cât mai mare de pacienți. Primul sistem robotic chirurgical daVinci, cel mai performant echipament din lume în chirurgia minim invazivă, care este acum disponibil în șapte spitale din patru orașe din țară, prima inimă artificială implantată unui pacient din România, ori centre de pregătire în domeniul sănătății pentru medici, confirmă angajamentul SofMedica de a investi în sistemul medical românesc. Astfel, continuăm să investigăm noi oportunități pentru a aduce dezvoltatori și producători interesați de România”.

Bareket Knafo, atașat economic al Ambasadei Israelului în România

Bareket Knafo, atașat economic al Ambasadei Israelului în România: „Industria de servicii medicale digitalizate din Israel se bucură de peste 30 de ani de experiență în dezvoltarea de soluții inovatoare de asistență medicală ce utilizează expertiza recunoscută la nivel global în domeniul IT a companiilor israeliene. În prezent, aceasta cuprinde peste 1.500 de companii active. Desigur, acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea guvernului israelian, care a elaborat o rezoluție în ceea ce privește sănătatea digitală și a alocat aproximativ 900 de milioane de Shekeli (peste 235 milioane euro), pentru ca industria serviciilor medicale digitalizate să rămână un motor important de creștere la nivel național și un hub de inovare la nivel global. O parte importantă a misiunii noastre în România este să consolidăm acest spirit inovator și antreprenorial pe care companiile israeliene îl promovează”.

În contextul actual, SofMedica a distribuit spitalelor din România produse și tehnologii pentru tratarea pacienților afectați de virus și pentru sprijinirea medicilor din linia întâi: tehnologii ce oferă informații despre monitorizarea hemodinamică și calculează parametrii cheie ai debitului cardiac, un sistem pentru îndepărtarea continuă a substanțelor dizolvate și/sau a lichidelor la pacienții cu insuficiență renală acută sau supra-debit de lichid, aparate pentru filtrarea aerului în sălile de operații ce rețin particule de până la 0,1 microni și protejează împotriva bacteriilor și a virușilor, primul sistem „3 în 1” din lume de gestionare a insuflației, cu capacități de neegalat în furnizarea unui pneumoperitoneu stabil și evacuarea constantă a fumului.

Prin centrele ISLE Academy pe care le deține la București și Atena, destinate pregătirii și specializării în domeniul medical, SofMedica a furnizat programe de educație specializată pentru 20.000 de profesioniști din Europa Centrală și de Est.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate