Compania TenarisSilcotub (parte a grupului Tenaris, lider global în materie de produse tubulare), cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici pentru industriile energiei, mecanică și auto, a investit 5,5 milioane de dolari în noua linie de producție pentru industria auto, de la fabrica proprie din Zalău: o linie de componente pentru airbag de ultimă generație, unicat în Europa, în care testarea componentelor este 100% automatizată.

Mihaela Popescu, președintele companiei TenarisSilcotub, subliniază: „Așa cum am demonstrat de-a lungul anilor, perspectiva adoptată de Tenaris este de a pune pe primul loc satisfacerea nevoilor din ce în ce mai complexe ale clienților din industria auto. Ele ne determină, în același timp, să ne autodepășim permanent. Noua linie, ce include tehnologie de ultima generație și echipamente inovatoare concepute de echipa R&D Tenaris, asigură eficiență, precizie înaltă, dar și controlul automat al calității produselor”.

TenarisSilcotub informează că „noua linie completează strategia producătorului de țevi de consolidare a poziției deținute pe piața componentelor pentru airbag-uri. Aceasta include, pe lângă echipamente de precizie pentru fabricarea inflatoarelor pentru airbag, o instalație de control unicat, prototip dezvoltat de către echipa R&D Tenaris ce înglobează metode multiple de control”. Cu noua linie, capacitatea de producție de componente pentru airbag se dublează, pentru a deservi clienții din sectorul sistemelor de siguranță pentru autovehicule precum Autoliv.În acest sens,Jared Jensen, Global Commodity Director Autoliv, lider mondial în producția de sisteme de siguranță pentru autovehicule, cu 10 fabrici în România, accentuează: „Pe parcursul celor aproape 20 de ani de parteneriat, Autoliv și Tenaris au colaborat strâns pentru a dezvolta împreună noi tehnologii, pentru a crea capacități noi și a reduce rata defectelor. Toate acestea susțin viziunea Autoliv de a salva cât mai multe vieți”.

Tenaris completează că „în ultimii 10 ani a investit în Zalău peste 15 milioane USD în linii de producție, echipamente și tehnologie pentru fabricarea de produse și componente cu valoare adăugată mare destinate industriei auto. Prin rețeaua globală de centre de producție certificate IATF 16949, precum și prin serviciile oferite, Tenaris a devenit un furnizor strategic pentru piața componentelor auto”.

TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina, cu peste 1.500 de salariați.

DISTRIBUIȚI