Ing. Teodor Țigan (foto) este noul director general cu mandat provizoriu al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Desemnarea de către Consiliul de Administrație al RNP Romsilva este pe o perioadă de patru luni și a fost determinată de faptul că procedura de selecție a noului director general, deși a fost finalizată, nu s-a concretizat prin semnarea contractului de mandat cu candidatul propus pentru nominalizare. 

Ing. Teodor Țigan, 62 de ani, a absolvit Liceul Tehnic Silvic Timișoara și Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere a Universității „Transilvania” din Brașov. Anterior, a îndeplinit funcțiile de responsabil cu activitatea de fond forestier la Direcția Silvică Arad (până în 2003), șef al Ocolului Silvic „Iuliu Moldovan” (până în 2007). În ultimii 13 ani a ocupat funcția de director al Direcției Silvice Arad.

În context, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva reamintește că „administrează pădurile aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național, și are circa 16.500 de angajați la nivelul celor 41 de direcții silvice, administrațiile a 22 de parcuri naționale și naturale și a celor 12 herghelii de stat”.

DISTRIBUIȚI