În clasamentul RUR World University Rankings by Subject 2020, Universitatea din București ocupă locul I între universitățile românești în domeniul Științele vieții (locul 414 la nivel global), urmată de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (581) și Universitatea de Vest din Timișoara (645), membre ale Consorțiului Universitaria. 

Tot pe locul I național, Universitatea din București se situează și în domeniul Științe naturale (locul 316 la nivel global), urmată de Universitatea de Vest din Timișoara (390) și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (479).

În domeniul Științe tehnice, Universitatea din București ocupă locul II pe plan național (566 la nivel mondial), precedată de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (474) și urmată de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (581) și de Universitatea Politehnica din București (604).

În clasamentul general mondial, Universitatea din București se află pe poziția 589, urmată de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napooca, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica din București, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”  din Târgu Mureș.

Universitățile sunt evaluate în funcție de mai mulți indicatori, grupați în domeniile educație, cercetare, diversitate internațională, sustenabilitate financiară.  

DISTRIBUIȚI