Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiții eToro:

Gigantul Visa a declanșat o mișcare ascendentă a prețului Ethereum, deoarece a anunțat că  va permite utilizarea criptomonedei USD Coin în tranzacţiile efectuate în cadrul reţelei sale de plăţi, USDC fiind o criptomonedă stabilă sustinută de blockchain-ul Ethereum.

USDC, dezvoltat de Circle și Coinbase, este un criptoactiv a cărui valoare este corelată în mod direct cu dolarul american și care are mereu o valoare de un dolar.

Anunțul Visa înseamnă că a devenit prima companie majoră de plăți care folosește stablecoin ca monedă de decontare. Visa a anunțat că va lucra inițial cu Crypto.com, care își va gestiona acum afacerea cu carduri în întregime în criptoactive.

„Anunțul de astăzi marchează o etapă majoră în capacitatea noastră de a răspunde nevoilor fintech-urilor care își gestionează afacerea în stablecoin sau criptomonede”, a declarat Jack Forestell, directorul de produs al Visa. „Și este într-adevăr o extensie a ceea ce facem în fiecare zi, facilitând plăți în siguranță în diferite monede din întreaga lume.”

_________________

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

DISTRIBUIȚI