WU Executive Academy – parte a Vienna University, cea mai mare universitate de business din Europa, lanseaza programul postuniversitar „Data Science” adresat managerilor, pentru formare în specializarea „Data Scientist”. Specializarea este definită drept „una dintre cele mai promiţătoare cariere ale viitorului, având în vedere volumul tot mai mare de date disponibile în societatea de astăzi şi nevoia de experţi capabili să le filtreze şi să le interpreteze în avantajul companiilor”. Pot participa profesionişti care doresc să optimizeze procesul de luare a deciziilor corporative, directori de conducere, manageri de produse dintr-o gamă variată de domenii: marketing, finanţe, managementul lanţului de aprovizionare, industrii precum consultanţă în management, IT, asistenţă medicală.

Programul se va desfăşura la Viena, în perioada noiembrie 2017-martie 2018, structurat în trei module de câte patru zile fiecare, cu predare în limba engleză. Metoda de lucru este interdisciplinară, cu accent pe lucrul în echipă şi pe studii de caz din companiile de unde provin participanţii.

Prof. Barbara Stöttinger (foto), decanul WU Executive Academy, subliniază: „Ca universitate, avem un interes deosebit pentru profesionalizarea meseriilor, lucru valabil inclusiv în cazul carierelor moderne precum cea de specialist în analiza datelor. Suntem mândri că putem contribui la acest proces prin intermediul programului nostru Data Science. Scopul nostru este de a furniza cunoştinţele şi instrumentele de care companiile au nevoie, luând în considerare, de asemenea, responsabilitatea socială în ceea ce priveşte gestionarea datelor.”