Carantina a produs creşteri abrupte pentru traficul de internet fix şi mobil

Date:

Traficul total de date a crescut, în medie în ultima săptămână din luna martie, cu 12% în reţelele mobile şi cu 20,9% în reţelele fixe, în timp ce traficul de voce a înregistrat creşteri medii de 22% în reţelele mobile şi 22,7% în reţelele fixe, conform datelor transmise de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice, centralizate de ANCOM, scrie Adevărul.ro.

Traficul total de interconectare a crescut, în medie, cu 21% în reţelele mobile şi cu 19% în reţelele fixe. Pentru prelucrarea datelor s-a luat ca referinţă sfârşitul lunii februarie 2020, când a fost înregistrat primul caz de infectare cu virusul COVID-19 în România, potrivit sursei citate.

De asemenea, în reţelele fixe, traficul total de interconectare a crescut în medie cu 19%, fiind raportate creşteri între 6,3% şi 41%. Traficul de date total raportat de către principalele puncte comune de interconectare din România, peering plus tranzit, (IXPs) a crescut cu valori între 10% şi 33%.

ANCOM transmite că va monitoriza constant situaţia şi măsurile luate de furnizori pentru a asigura funcţionarea corespunzătoare a reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii electronice, gradul de încărcare a reţelelor şi eventualele congestii. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Luna mai – luna promovării economiei sociale

Luna mai este dedicată promovării economiei sociale, anunță Agenția...

Donație de alimente a clienților Lidl pentru comunități defavorizate 

Compania Lidl România anunță că, în colaborare cu rețeaua...

Camera de Comerț Română din Singapore (RoCham) alege un nou vicepreședinte

Camera de Comerț Română din Singapore (RoCham) are plăcerea...