Managerii din România preconizează creșteri ale prețurilor și afacerilor în toate domeniile începând cu luna octombrie

Date:

Managerii companiilor din România se aşteaptă la o creştere a activităţii în industrie, construcţii, servicii şi comerţ în intervalul august-octombrie şi la o creştere a preţurilor în toate domeniile, mai ales în comerţ, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pentru intervalul august-octombrie, cel mai mic sold conjunctural privind activitatea este în industria de prelucrare (+6%), în scădere faţă de cel din raportul anterior (+8%). Soldul conjunctural reprezintă diferenţa dintre aşteptările pozitive şi cele negative ale managerilor.

„Pentru activitatea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice se va înregistra tendinţă de creştere mai semnificativă (sold conjunctural +25%)”, potrivit raportului INS.

Tot de o creștere a afacrilor vor avea parte și activitățile din construcţii, dar estimările sunt mai reduse, soldul conjunctural pentru perioada august-octombrie fiind de +9% (+15% în raportul anterior).

Totodată, în comerţ se așteaptă o creştere semnificativă, soldul fiind +18% (+22% în raportul anterior).

Cele mai mari creşteri de preţuri sunt aşteptate în comerţ, cu un sold conjunctural +18%, şi în construcţii (+8%).

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

ANAF a demarat proceduri de control privind raportarea „Country-by-Country”

| de Adrian Rus, Partener, liderul departamentului Prețuri de transfer, EY România, Georgiana Bizdrigheanu, Senior Manager, Prețuri de transfer, EY România și Victor Bozdog, Avocat, Manager, Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL

Scăderea investițiilor în inovare ale mediului de afaceri

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...