Bitcoin se menține la peste 20.000 de dolari, în timp ce Ethereum se pregătește pentru The Merge

Date:

 

Bitcoin continuă să se mențină peste pragul de 20.000 de dolari, după ce săptămâna trecută a depășit pentru scurt timp 22.000 de dolari – pentru prima dată de la jumătatea lunii iunie – continuând să dea semne de stabilitate. 

Criptoactivul se menține în această zonă de mai bine de o lună, oprind scăderile abrupte de la începutul anului. BTC se tranzacționează în prezent în jurul valorii de 20.200 de dolari pe platforma eToro. 

De asemenea, Ether a oscilat între 1.000 și peste 1.200 de dolari după scăderile majore din aprilie-iunie, iar în prezent se tranzacționează cu puțin peste 1.100 de dolari pe platforma eToro. 

Toate privirile sunt îndreptate asupra ethereum în acest moment, pe măsură ce fuziunea rețelei Ethereum se apropie. Testele majore s-au desfășurat fără probleme și semnalele arată  că aceasta va avea loc în curând. Deși este imposibil de știut ce efect va avea trecerea la o rețea proof-of-stake asupra prețului criptoactivelor, teoretic este deflaționistă, deoarece încurajează deținătorii să dețină mai degrabă decât să își vândă token-urile. 

Cu toate că nivelul prețurilor de pe piața cripto este cu mult sub maximele înregistrate anul trecut, performanța se normalizează în prezent, iar majoritatea token-urilor de pe eToro au dat dovadă de mai multă stabilitate în ultimele câteva săptămâni. 

Mesajul pentru investitori în acest moment este de a avea răbdare și de a monitoriza piața. Considerăm că mișcarea instituțională constantă și creșterea continuă a sectorului reprezintă un indicator cheie că jocul nu s-a terminat. Ceea ce este important de reținut, totuși, este că diversificarea în cadrul sectorului, la fel ca în cazul oricărei clase de active, este esențială pentru a distribui riscurile. 

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

ANAF a demarat proceduri de control privind raportarea „Country-by-Country”

| de Adrian Rus, Partener, liderul departamentului Prețuri de transfer, EY România, Georgiana Bizdrigheanu, Senior Manager, Prețuri de transfer, EY România și Victor Bozdog, Avocat, Manager, Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL

Scăderea investițiilor în inovare ale mediului de afaceri

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...