Consiliul IMM-urilor, finanţare pentru industriile creative

Date:

Înființarea de întreprinderi în industriile creative în regiunea Nord-Vest a ţării primeşte un sprijin semnficativ prin proiectul „Creative Star”, de încurajare a antreprenorialului în domeniu, implementat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). Sprijinul constă în finanțare nerambursabilă pentru 75 de întreprinzători selectaţi pe bază de competiţie. S-au înscris peste 600 de candidaţi, au urmat cursuri de formare antreprenorială, iar 145 dintre ei au făcut şi au depus planuri de afaceri; cei 75 de beneficiari ai finanţării sunt autorii planurilor câştigătoare. Valoarea maximă a sumei de care vor beneficia este de 160.000 lei.

După judeţele de provenienţă, beneficiarii sunt din Cluj (46,21%), Bihor (17,93%), Satu Mare (8,97%), Maramures (9,66%), Bistrita  (13,1%), Salaj (4, 14%). Domeniile în care îşi vor fi înființa afacerile sunt activități fotografice (8,3%), activități de realizare a softului la comandă (6,9%), alte activități recreative și distractive (6,2%), alte forme de învățământ (5,5%), activități de design specializat (4,82%), activități de creație artistică (4,82%). 51,03% din aceste start-upuri vor fi înființate de femei și 48,97%, de bărbați. Toate vor fi 100% digitalizate.

Florin Jianu (foto), președintele CNIPMMR, apreciază: „Consiliul IMM-urilor din România pariază pe industriile creative ca domeniu de competitivitate a economiei. Ne bucură faptul că 51,03% din start-upuri vor fi inființate de femei, ceea ce arată potențialul de dezvoltare și dorința de a începe o activitate antreprenorială de către acestea. Pasul următor este reprezentat de crearea unui hub la Cluj Napoca, ce va folosi ca suport în dezvoltarea industriilor creative. Nord-vestul țării continuă să fie un vector de dezvoltare a industriilor creative, CNIPMMR fiind alături de dezvoltarea economică a regiunii”.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)