INS: Rata șomajului a scăzut în ianuarie la 3,9%

Date:

Rata șomajului în ianuarie a scăzut cu 0,1 puncte procentuale, la 3,9%, date ajustate sezonier, față de luna precedentă, arată datele transmise vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

În decembrie 2018, rata șomajului în formă ajustată sezonier a fost 4%, date ajustate sezonier, potrivit datelor revizuite în sus de INS, de la 3,8% cît a fost anunțat inițial, scrie Profit.ro. În ianuarie, numărul șomerilor a scăzut atât față de luna precedentă, cât și față de aceași lună a anului trecut.

”Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna ianuarie a anului 2019 a fost de 354 mii persoane, în scădere atât față de luna precedentă (359 mii persoane), cât și față de aceeași lună a anului anterior (403 mii persoane)”, se arată în comunicat.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata șomajului a fost estimată la 3% pentru luna ianuarie 2019 (3,4% în cazul bărbaților și 2,4% în cel al femeilor). Numărul șomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 71,4% din numărul total al șomerilor estimat pentru luna ianuarie 2019.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)