Modernizarea Romsilva prin aplicarea Strategieide Dezvoltare 2030 va duce la creșterea reputației personalului silvic

Date:

Odată aprobată Strategia de Dezvoltare a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva (SDR30) de către Consiliul de Administrație al Regiei, directorul general al Romsilva, ing. Daniel Nicolăescu, face o serie de precizări privind „modificarea legislației silvice și implementarea Strategiei de Dezvoltare SDR30”, într-un mesaj adresat personalului Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva:

„Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva a aprobat, în ședința din 30 iulie a.c., Strategia de Dezvoltare a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva (SDR30), proiect strategic demarat la finalul anului trecut în acord cu cerințele de implementare a Strategiei Naționale pentru Păduri – SNP30. Elaborarea SDR30 s-a realizat în coordonarea unei echipe centrale desemnată de conducerea executivă a regiei, formată din angajați ai Romsilva, într-un proces participativ în care au fost implicați specialiști din cadrul organizației. Considerăm acest proces participativ ca fiind un exemplu de bună practică reală care a oferit tuturor angajaților interesați oportunitatea să contribuie activ la stabilirea direcțiilor de acțiune pe care organizația trebuie să le implementeze în perioada următoare.

Implementarea SDR30 urmărește același proces transparent ce are în centru grija pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru personalul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și, în mod specific, obiectivul ca personalului silvic să i se asigure continuarea activității în cadrul Regiei Naționale a Pădurilor în condiții îmbunătățite față de situația actuală.

SDR30 își propune reducerea birocrației prin simplificarea procedurilor de lucru în cele mai importante arii de activitate și digitizarea în mai mare măsură a acestora, creșterea eficacității în aplicarea regimului silvic prin crearea unor mecanisme prin care personalul silvic își va îndeplini mai bine sarcinile pe linia respectării regimului silvic, mai cu seamă în domeniul pazei pădurilor, și diversificarea activității care va menține necesarul de forță de muncă calificată la nivel ridicat, îndeosebi în domeniul sortării și valorificării masei lemnoase. Ca urmare, consider că dezideratul de modernizare a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, prin aplicarea SDR30, va duce la creșterea reputației și a imaginii personalului și sunt convins că fiecare angajat al organizației noastre înțelege această necesitate și va participa activ și cu bună credință la îndeplinirea acestui deziderat.

Vom avea păduri în orașe

Se află în plină desfășurare (până la 30 aprilie 2024) runda de atragere de fonduri pentru crearea de păduri urbane, cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, subliniază: „Aceste minipăduri vor fi niște insule de biodiversitate care vor proteja populația de praf, vor reduce poluarea, vor stoca mai mult dioxid de carbon decât o pădure obișnuită. Așadar, având în vedere calitatea aerului din multe din orașele României, având în vedere problemele cu praful, problemele cu particulele de PM2.5 și PM10, îndrăznesc să cred că aceste investiții vor acționa ca niște veritabili doctori în acele comunități și vor aduce un aer mai curat. Sper să avem cât mai multe proiecte depuse, atât de primării, cât și de unitățile școlare”.

Conducerea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva a sprijinit implicarea personalului Regiei în procesul de elaborare și dezbatere a proiectului de cod silvic aflat pe agenda Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Prin implicarea personalului tehnic din compartimentele de resort, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a formulat în scris poziții clare privind modificările necesare în proiectul de act normativ supus dezbaterii publice. Susținem, în continuare, acele modificări legislative care să permită implementarea eficientă a SDR30 și a obiectivului de eficientizare și modernizare a Regiei Naționale Pădurilor – Romsilva”.

Directorul general ing. Daniel Nicolăescu reafirmă deschiderea pentru dialog și cooperare a profesioniștilor din conducerea Romsilva: „Doresc să mulțumesc pe această cale tuturor angajaților care s-au implicat în aceste demersuri strategice și legislative și să vă asigur de deschiderea conducerii Romsilva pentru asigurarea unui climat de transparență și de implicare a specialiștilor din organizația noastră în procesul managerial”.

Peter Singer este Profesor de Bioetică la Universitatea Princeton, Profesor laureat al Școlii de Studii Istorice și Filozofice din cadrul Universității din Melbourne, și fondator al organizației non-profit The Life You Can Save. Printre cărțile sale se numără Animal Liberation, Practical Ethics, The Ethics of What We Eat (alături de Jim Mason), Rethinking Life and Death, The Point of View of the Universe, coautor, alături de Katarzyna de Lazari-Radek, The Most Good You Can Do, Famine, Affluence, and Morality, One World Now, Ethics in the Real World, și Utilitarianism: A Very Short Introduction, de asemenea, alături de Katarzyna de Lazari-Radek. În 2013, el a fost desemnat al treilea cel mai „influent gânditor contemporan” din lume, de către Institutul Gottlieb Duttweiler.

Foto: Romsilva

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Dip&Gip, în valoare totală de peste 200.000 de euro

Restart Energy a finalizat construcția și instalarea unui...

ANALIZĂ XTB Radu Puiu: Coolcationing, noua tendință în turism pe fondul încălzirii globale

În lumina actualei crize climatice, oamenii își reorientează destinațiile...

ASE 4.0 – INVESTIȚII PENTRU DIGITALIZAREA UNIVERSITĂȚII 

Academia de Studii Economice din București – liderul învățământului...