În contextul în care schimbările climatice afectează toate culturile, sub numeroase forme, dintre care cele mai evidente sunt arsurile solare, Naturevo a găsit soluții nu numai pentru tipul de sol românesc, ci și pentru bolile de care suferă plantele din cauza excesului de temperatură.
În portofoliul Naturevo se regăsesc produse la baza cărora stau rețete preluate și/sau dezvoltate care vin ca răspuns la condițiile de sol specifice României.
Dr. ing. Ioan Enoiu, administratorul Naturevo, spune că „schimbările climatice duc la pierderea a peste 30-40% din producția unor legume (ardei, tomate, castraveți, vinete) sau fructe (mere, prune, cireșe etc.)”. În acest sens, în cadrul companiei, a fost dezvoltată activitatea de cercetare-dezvoltare pentru selectarea și introducerea în programe a produselor care cresc randamentul de utilizare a nutrienților, reduc consumurile energetice și de apă, măresc rezistența plantelor la factorii de stres biotic și abiotic, precum și randamentul fotosintetic și de asimilare.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament