Naturevo: Rețete internaționale adaptate la condițiile din România

Date:

În contextul în care schimbările climatice afectează toate culturile, sub numeroase forme, dintre care cele mai evidente sunt arsurile solare, Naturevo a găsit soluții nu numai pentru tipul de sol românesc, ci și pentru bolile de care suferă plantele din cauza excesului de temperatură.
În portofoliul Naturevo se regăsesc produse la baza cărora stau rețete preluate și/sau dezvoltate care vin ca răspuns la condițiile de sol specifice României.
Dr. ing. Ioan Enoiu, administratorul Naturevo, spune că „schimbările climatice duc la pierderea a peste 30-40% din producția unor legume (ardei, tomate, castraveți, vinete) sau fructe (mere, prune, cireșe etc.)”. În acest sens, în cadrul companiei, a fost dezvoltată activitatea de cercetare-dezvoltare pentru selectarea și introducerea în programe a produselor care cresc randamentul de utilizare a nutrienților, reduc consumurile energetice și de apă, măresc rezistența plantelor la factorii de stres biotic și abiotic, precum și randamentul fotosintetic și de asimilare.


„Naturevo dezvoltă programe integrate pe bază de teste multiple în locații diferite, în funcție de condițiile pedoclimatice specifice. Ca urmare a compatibilității fizice, se stabilește rețeta optimă din punct de vedere tehnic și economic. Pentru acest lucru, specialiștii Naturevo efectuează vizite pe teren, identifică problemele culturilor, elaborează soluțiile specifice, oferă produsele necesare, urmăresc efectele tratamentelor recomandate, stabilesc măsurile ulterioare, propun corecțiile necesare și realizează calculul economic preliminar. Astfel, programele recomandate sunt adaptate dinamic în funcție de evoluția factorilor de producție – sol, climă și echipamente”, a mai spus Ioan Enoiu, fondatorul Naturevo.
Referitor la tehnologiile pentru agricultura ecologică, compania Naturevo a fost promotor în România, având la dispoziție un portofoliu important de produse. Acestea pot fi folosite și în soluțiile convenționale de tratament, mai ales spre sfârșitul perioadei de vegetație, dar și în cadrul programelor pentru agricultura ecologică. Pe plan mondial este o cerere furibundă de astfel de produse în vederea obținerii unor recolte cât mai curate. De altfel, la ora actuală, compania este singurul distribuitor autorizat din România pentru produse certificate în agricultura organică, certificat de Organismul de Certificare AustriaBioGarantie.
Compania Naturevo, prin gama de produse comercializate, dar mai ales prin programele integrate se adresează tuturor categoriilor de fermieri, indiferent de mărimea suprafețelor cultivate: „Ne adresăm tuturor fermierilor, dar prin canale diferite. Pentru fermierii mijlocii și mari, direct prin rețeaua noastră de specialiști/promotori/vânzători, iar pentru fermierii mici, facem vânzările prin magazinul nostru sau prin magazinele distribuitorilor autorizați”, a precizat Ioan Enoiu.
Calitatea serviciilor a făcut ca numărul clienților să crească în ultimii 4-5 ani de la 650 de fermieri, la peste 1.150. Dar mai important este că 500 dintre aceștia sunt clienți fideli care asigură peste 80% din vânzări și peste 90% din profitul Naturevo.
Cifra de afaceri de anul trecut s-a ridicat la aproximativ 21,5 milioane euro, iar pentru 2017, se așteaptă la o creștere de 15-20%.
Naturevo este o companie cu capital privat, integral românesc, înființată în anul 1999, fiind distribuitor național al input-urilor de bază pentru producția agricolă: know-how, semințe, produse pentru protecția plantelor, îngrășăminte pentru sol, fertilizanți, foliari și bioregulatori.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Protejarea expresiei creativității: o incursiune în sfera proprietății intelectuale aplicate cinematografiei

de Bianca Chera, senior associate , Marius Gheldiu, associate–...

Eurobarometru: Situația geopolitică face ca votul la alegerile europene să fie și mai important

Peste opt din zece europeni (81%) consideră că votul...

Crește contrabanda cu țigarete

Piața neagră a țigaretelor crește în martie 2024 până...