Resurse pentru economia verde

Date:

Pădurea, natura în general, oferă resurse de o utilitate aparte pentru ceea ce ne-am obișnuit să numim economia verde, cu echilibrul de la sine înțeles între valorificare și perpetuare.

O pădure cât o țară

„O pădure cât o țară” tinde să devină un brand. Sigur că în primul rând este genericul proiectului de împăduriri inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, derulat sub înaltul patronaj al președintelui României, Klaus Iohannis. Succesul de care s-a bucurat în campania de primăvară, favorizată de vreme să se întindă profitabil, înseamnă premise pentru a fi cea mai mare acțiune de împăduriri de câteva decenii încoace.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a plantat în campania de primăvară 27 milioane de puieți forestieri. 32 de direcții silvice au depășit programul de regenerări artificiale, prin împăduriri. Cele mai mari suprafețe împădurite peste program au fost realizate de direcțiile silvice Suceava (90 ha), Bacău (60 ha), Neamț (35 ha), Mureș (33 ha). Cu totul, prin împăduriri, Romsilva a regenerat 3.616 ha, inclusiv 17 ha de perdele forestiere în proximitatea autostrăzii A2.

Pe cale naturală, Romsilva a regenerat 6.449 ha fond forestier. Cele mai mari suprafețe le-au regenerat natural peste programul campaniei direcțiile silvice Bacău (306 ha), Suceava (88 ha), Mehedinți (59 ha), Mureș (60 ha).
În total, natural și artificial, în fondul forestier de stat administrat, Romsilva a regenerat 10.065 ha, cu 11,8% mai mult față de program, și a realizat lucrări de completări pe 1.469 ha și de refacere a plantațiilor calamitate pe 178 ha.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Investitorii români se așteaptă la randamente pozitive în 2023

Creșterile de pe piețele bursiere de la începutul anului...

Se prelungește pogramul IMM INVEST PLUS până la data de 31.12.2023.

  Comisia Europeană a aprobat notificarea Ministerului Finanțelor cu privire...

Românii se pot distra cu bani puțini: Stand Up Paddle pe lacul Siriu

În noul context macroeconomic veniturile pentru vacanțe și experiențe...

Peste 50 de miliarde de euro investiții străine în sectoare ale economiei românești în 2022

Olanda, Germania și Austria, în topul investitorilor străini...