Proacta EDU, campanie de susținere a candidaților la examenele naționale

Date:

Asociația Proacta EDU, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, lansează campania „EU POT!”, destinată elevilor de gimnaziu și de liceu care se pregătesc pentru examenele naționale.

Prezentând în deschiderea campaniei clipul motivațional „#EUPOT” psiholog  Nicoleta  Larisa Albert, inițiatorul proiectului AMBASADOR pentru COMUNITATE și președintele Asociației Proacta EDU, subliniază: „Ne-au spus-o răspicat nu doar în clipul acesta, dar și în alte interacțiuni pe care le-am avut cu ei – absolvenții 2020 de gimnaziu și liceu nu sunt o generație de sacrificiu! Sunt deschizători de drumuri, sunt luptători. Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a au trecut deja marele examen al neprevăzutului și au luat nota 10 la capitolul adaptabilitate. Sunt convinsă că ceea ce au învățat în această perioadă reprezintă o resursă importantă pentru modul în care își vor construi viața de aici încolo. În cadrul proiectului AMBASADOR pentru COMUNITATE, lansat la începutul stării de urgență, ca urmare a pandemiei cu noul coronavirus, am pus la dispoziția elevilor, cadrelor didactice și părinților linii telefonice gratuite pentru a primi suport emoțional. Ceea ce trebuie să remarc, după după mai bine de două luni în care oferim acest sprijin, este faptul că am auzit din partea elevilor foarte mulți de «noi». Nu am auzit, în cadrul apelurilor telefonice primite la liniile gratuite, de povești individuale, ci de exprimări ca «noi, cei de-a VIII-a» sau «noi, cei de-a XII-a». Este emoționant să vezi cât sunt de uniți și să auzi forța din glasul lor. Cred că după această perioadă adulții au fost cei care au avut de învățat de la copii, iar pentru acest lucru trebuie să le mulțumim”.

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, accentuează: ,,Am încredere în elevii din România și sunt convinsă că vor ajunge acolo unde își doresc pentru că sunt puternici și determinați. Noi, cadrele didactice și părinții, suntem alături de ei pentru a-i îndruma cât mai bine astfel încât să fie pregătiți să facă față oricărei provocări, într-o societate care este mereu în schimbare”.

Asociația Proacta EDU mulțumește protagoniștilor clipului motivațional Ruxandra Necula – clasa a XII-a Liceul de Coregrafie Floria Capsali, Fadi Octavian Ionuț Al Rifai – clasa a VIII-a Școala Gimnazială Nr. 1 Voluntari, Rareș Mutescu – clasa a VIII-a Școala Gimnazială Ferdinand I, Andrei Dobre –  clasa a XII-a Colegiul Național Matei Basarab; Colegiului Național Matei Basarab, Liceului de Coregrafie Floria Capsali, Școlii Gimnaziale Ferdinand I, Școlii Gimnaziale Nr. 1 Voluntari, Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Inspectoratului Școlar al Județului Ilfov, Fundației Leonardo Murialdo Popești Leordeni; sponsorilor DIGI România, Fan Courier, Autonom; echipei de producție Zepelin Production.

Partener oficial al campaniei este Ministerul Educației și Cercetării.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...