Școală de vară de ştiință și tehnologie pe platforma de la Măgurele

Date:

Pe platforma fizicii de la Măgurele, elevi de liceu și profesori de discipline STEM la liceu şi gimnaziu pot să participe la prima ediție a Școlii de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele, în perioada 27 august-3 septembrie 2018. Organizatori sunt Universitatea din București, în colaborare cu Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH) și cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), sub egida Comunității Educație pentru Științe. Parteneri sunt Infrastructura de cercetare Extreme Light – Nuclear Physics (ELI-NP, foto), Institutul Național de Fizică a Materialelor (INFIM), Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și a Radiațiilor (INFLPR), Institutul de Ştiințe Spațiale (ISS), Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Optoelectronică (INOE). Proiectul beneficiază de sprijinul financiar al Fondului Științescu București, gestionat de Fundația Comunitară București.

În secţiunea pentru elevi se vor desfăşura diferite exerciții de laborator pentru familiarizare cu metodele științifice și cu tehnicile de cercetare de pe platformă, vor putea să se angreneze în proiecte de cercetare alături de oameni de știință.

Secţiunea dedicată profesorilor va permite cunoaşterea noutăților în domeniul STEM, a unor alternative de predare şi a unor resurse utilizabile în procesul didactic.

Vor fi abordate subiecte precum: „Dezvoltarea de ansamble cu interfață Internet of Things (IoT) pentru facilități experimentale, observații ale efectelor medicamentelor asupra celulelor tumorale expuse la radiații ionizante; analize privind comunicarea în lumea animalelor; aplicații ale inteligenței artificiale în analiza datelor științifice; prepararea şi caracterizarea structurilor nanometrice cu aplicabilitate în electronică și optoelectronică; astrofizică – galaxii și găuri negre; comportamentul sistemului teren-structură în timpul cutremurelor; sisteme de procesare cu plasmă pentru modificarea suprafețelor etc.”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Mihai Daraban: Consiliul de afaceri România – EAU își va începe activitatea în scurt timp 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României...

Politică şi politicianism în procesul integrării europene a României 

| de Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, membru corespondent al Academiei Române 

DIGI se pregătește pentru lansarea serviciilor în Belgia

DIGI a făcut încă un pas în procesul de...

Finanțare, sustenabilitate, tehnologie: comandamentele FoodIntelForum AQUA Carpatica pentru tot anul

Timpul trece iar ecourile puternice ale FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția...