Dezvăluirea celei mai mari fraude fiscale din lume

Date:

CarteCeea ce se consideră a reprezenta dezvăluirea celei mai mari fraude fiscale din lume, cu 19.000 de conturi-client desecretizate și 780 de milioane de dolari recuperați de Agenția de Administrare Fiscală a Statelor Unite (Internal Revenue Service – IRS), se găsește de-acum la-ndemâna cititorilor români, spre consultare într-o formă accesibilă și captivantă: Editura Minerva a achiziționat drepturile de autor pentru „Bancherul diavolului. Cum am distrus secretul bancar elvețian”, de Bradley C. Birkenfeld. Caracterizând lucrarea drept „o poveste adevărată, care începe ca o carte cu James Bond, cu o privire în spatele scenei industriei bancare elvețiene și a unui sistem juridic corupt”, Editura Minerva ne oferă informațiile și comentariile din care cităm: „De-a lungul timpului în care a fost bancher privat al băncii elvețiene UBS, autorul a dus o viață de lux cu mașini Ferrari, fete, șampanie scumpă și bani care curgeau ca la robinet. Ca și apa, banii cu care lucra circulau invizibili și anonimi prin conturi offshore. Birkenfeld a fost unul dintre aceia care secretizează sume enorme (fără plata taxelor) pentru clienții lor super-bogați. La un moment dat, a descoperit afacerile și înțelegerile din spatele fortăreței UBS. Parțial din motive etice, dar mai ales din instinct de auto-apărare, și-a deconspirat angajatorii atunci când și-a dat seama că UBS avea un plan conform căruia urma să-și arunce proprii angajați în cușca leilor. El adună informații șocante, detaliate, și liste cu nume de clienți, face legăturile dintre toate acestea și oferă totul Departamentului American de Justiție, care îl reține pentru investigații și îl condamnă în mod nedrept la doi ani și jumătate închisoare”.


Referitor la autor, Bradley C. Birkenfeld, Editura Minerva subliniază că „și-a început cariera bancară la State Street Bank & Trust din Boston, departamentul de tranzacții valutare. În 1994, a avertizat FBI în legătură cu unele activități ilegale ale State Street Bank, dar nu au fost demarate investigații. În 1996, a fost angajat ca bancher privat la banca Credit Suisse, iar în 1998 s-a mutat la Barclay’s Bank. În 2001, Birkenfeld a început să lucreze la UBS, sediul din Geneva, Elveția, ca bancher privat, oferind servicii de management al activelor, prin orientarea investițiilor (mobiliare și imobiliare), inclusiv <<eficientizarea>> plăților de taxe fiscale. Principala lui responsabilitate era să convingă americani bogați să-și mute fondurile la UBS ca să evite plata taxelor fiscale”.

Precomenzi pentru noua apariție editorială:
https://www.edituraminerva.ro/evenimente/, http://www.librariaaramis.ro/pagina/bancherul-diavolului.htm

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...