Fonduri europene pentru agricultură

Date:

1,5 MILIOANE EURO PENTRU PROIECTELE DE PROCESARE A PRODUSELOR POMICOLE

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat, în august 2016, pe pagina oficială a Agenției, varianta finală a Ghidului Solicitantului pentru accesarea Schemei de ajutor de stat GBER „Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiții pentru procesarea și marketingul produselor din sectorul pomicol în vederea obținerii de produse neagricole”, aferentă submăsurii 4.2a „Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol”.

Totodată, împreună cu această schemă de ajutor de stat va putea fi accesată și o Schemă de ajutor de minimis pentru „Sprijin pentru servicii de consultanță în vederea implementării proiectelor de investiții pentru procesarea și marketingul produselor din sectorul pomicol în vederea obținerii de produse neagricole”. Ghidul solicitantului poate fi consultat în vederea întocmirii cererilor de finanțare pentru sesiunea de cereri de proiecte care este deschisă începând cu data de 16 august 2016.

CERERI DE FINANȚARE PRIN PNDR 2014-2020 DE  2,72 MILIARDE EURO

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a primit, prin intermediul submăsurilor de finanțare din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020), 17.339 de proiecte de finanțare de la lansarea Programului în martie 2015 și până în prezent. Valoare totală nerambursabilă a Cererilor de Finanțare depuse este de aproximativ 2,72 miliarde euro.

Dintre aceste proiecte, 4.338 de Cereri de Finanțare au fost deja selectate în vederea acordării finanțării către solicitanți. Valoarea proiectelor selectate până acum este de aproximativ 883,3 milioane euro. AFIR a semnat 3.448 de contracte de finanțare cu beneficiarii submăsurilor de finanțare. Valoarea contractelor semnate este de 309,7 milioane euro. Valoarea plăților efectuate până în acest moment este de peste 322 milioane euro.

PROCESUL DE SELECȚIE A PROIECTELOR CU FONDURI EUROPENE A FOST SCHIMBAT

Regulamentul de organizare și funcționare (ROF) a procesului de selecție și a procesului de verificare a contestațiilor pentru proiectele aferente măsurilor din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020) a fost modificat de către Autoritatea de Management pentru PNDR împreună cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Regulamentul a fost aprobat prin Ordinul ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 856/ 19 iulie 2016 și aduce o serie de modificări de interes general. n

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Rata şomajului în județul Ilfov în iunie 2024

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov...

Fonduri prin platforma Seedblink, pentru elevi din școli și licee

Platforma educațională digitală Spark Generation, din Cluj-Napoca, anunță că...

Împrumut Garanti BBVA Leasing de la BERD, în sprijinul IMM-urilor

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA...