INACTIVITATEA FEMEILOR

Date:

Monitorul social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, lansează un nou infografic despre inactivitatea femeilor.
România înregistrează după Italia, una din cele mai mari rate de inactivitate a femeilor din Uniunea Europeană (36%, în timp ce media UE este de 27%).

De remarcat că, daca rata totală de inactivitate înregistrează o tendință descendentă, proporția femeilor care nu lucrează pentru că au de îngrijit un membru al familiei este în creștere.
Comparația principalelor motive care determină inactivitatea bărbaților respectiv a femeilor evidențiază persistența unor diferențe semnificative de distribuire a rolurilor pe genuri:

  • Pentru femei, motivul dominant (cu pondere în creștere în ultimii 10 ani) este legat de îndeplinirea obligațiilor familiale.
  • Pentru bărbați motivul cel mai frecvent este pensionarea – deși teoretic bărbații se pensionează mai târziu decât femeile.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

eToro înregistrat ca furnizor de servicii pentru active crypto („CASP”) în Cipru 

eToro, platforma de tranzacționare și investiții, a anunțat astăzi...

Topul firmelor din sectorul 3, sub semnul promovării performanței în afaceri

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB),...

SUA – dobânzi ridicate pentru mai mult timp 

de Bogdan Maioreanu Rezerva Federală americană (Fed) nu a majorat...

Combaterea celor mai noi tendințe de fraudă în organizație. Care sunt cele mai expuse procese și cum pot companiile să fie cu un pas...

Material de opinie de Mihail Bucheru, Director, și Emil-Ioan Borza-Dediu,...