Recomandări de carte

Date:

The Myth of Artificial Intelligence: Why Computers Can’t Think the Way We Do
Erik J. Larson
Harvard University Press, 2021

Această carte provoacă noțiunile predominante în industria tehnologiei despre modul în care mașinile pot atinge cogniția la nivel uman. Susține cu succes că abordările industriei cu privire la inteligența artificială nu înțeleg și nu vor replica esența a ceea ce face mintea umană atât de versatilă și flexibilă.
Daron Acemoglu

The Cult of We: WeWork, Adam Neumann, and the Great Startup Delusion
Eliot Brown and Maureen Farrell
Crown, 2021

Asemănător tematic cu Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup, care spune povestea fondatorului și CEO-ului Theranos, Elizabeth Holmes, The Cult of We urmărește ascensiunea și căderea WeWork. După cum arată Brown și Farrell, investitorii pot fi – și adesea sunt – păcăliți de o propunere simplă și înșelătoare care, în cele din urmă, nu reușește să reziste testului timpului. În cazul WeWork, a fost ideea că o companie puternic axată pe imobiliare ar putea dobândi și menține atributele unei firme de tehnologie care a captat imaginația investitorilor și s-a terminat într-un dezastru.
Mohamed A. El-Erian

The Dawn of Everything: A New History of Humanity
David Graeber and David Wengrow
Farrar, Straus, and Giroux, 2021

Îndrăzneț, inteligent și absolut expansiv, The Dawn of Everything provoacă multe presupuneri de mult timp despre „sălbatici nobili” și „starea naturii”. Antropologul David Graeber și arheologul David Wengrow sunt minunat de morocănos și contrarii în acest volum de peste 700 de pagini și, dacă îți faci timp să treci peste el, vei ieși de cealaltă parte cu viziunea asupra lumii zguduită. Un bestseller improbabil, toți cei pe care îi cunosc zilele acestea citesc și discută despre această carte. Există atât de multe perspective uimitoare de găsit aici, dar cred că principala faptă a cărții este să forțeze cititorii să recunoască cât de timizi și limitați am devenit cu toții în ceea ce privește imaginația noastră politică.
Kristen Ghodsee

The Age of the Strongman: How the Cult of the Leader Threatens Democracy Around the World
Gideon Rachman
Other Press, 2022

Cartea oportună și revelatoare a lui Rachman aruncă o nouă lumină asupra unui fenomen care ne-a remodelat politica și geopolitica. De la Viktor Orbán, Donald Trump și Vladimir Putin până la Xi Jinping, Recep Tayyip Erdoğan și Narendra Modi, această carte folosește reportaje, istorie și analize perspicace pentru a spune povestea captivantă și înfricoșătoare a modului în care lumea a trecut de la visul democrației liberale universal la a fi în robia oamenilor puternici.
Mark Leonard

Destined for War: Can America and China Escape Thucydides’s Trap?
Graham Allison
Houghton Mifflin Harcourt, 2017

În ciuda faptului că a fost publicată în 2017, cartea lui Allison încă merită citită sau recitită. În retrospectivă, este mai degrabă profetică în a prezice colapsul efectiv al relațiilor SUA-China care ar avea loc sub administrația lui Donald Trump. În același timp, Destined for War arată de ce, în mod fundamental, acea spirală către „competiție strategică” a fost cauzată nu de deciziile lui Trump (pe cât de incoerente au fost ele deseori), ci de dinamica structurală, care continuă să conducă cele două țări către o rivalitate incredibil de periculoasă.
Kevin Rudd

The Great Reversal: How America Gave Up on Free Markets
Thomas Philippon
Belknap Press, 2019

Folosind o analiză empirică solidă, cartea lui Philippon arată cum s-a intensificat concentrarea pieței în industriile din SUA în ultimii 20 de ani, cu implicații macroeconomice profunde. Potrivit lui Philippon, piața Americii este acum mai puțin competitivă decât cea a Europei – o constatare care a fost destul de controversată – din cauza reglementărilor antitrust laxe, a lobby-ului agresiv al firmelor și a captării reglementărilor. Philippon oferă informații despre industrii specifice, inclusiv bancare și asistență medical, diferențiază companiile Big Tech de firmele tradiționale și oferă recomandări pentru reglementarea confidențialității și abordarea problemelor antitrust care decurg din economia digitală. Mi s-a părut că această carte este extrem de provocatoare, deoarece nu numai că a expus fragilitatea pieței libere prin analize cantitative, dar a demonstrat și promisiunea reglementării ca instrument de corectare a eșecurilor pieței.
Angela Huyue Zhang

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...